Blogolj!

Sarkozy máris megbukott!

Szent Benedek

A volt francia elnök visszatérése nem sikerült. Már az előválasztáson elbukott. A papírforma is nagyot borult.

Nicolas Sarkozy. Vesztett, végleg visszavonul...

Elismerte vereségét Nicolas Sarkozy volt államfő vasárnap a francia jobboldal elnökjelölt-állító választásának első fordulójában, ahol az előzetes eredmények alapján a szavazatok 21 százalékával a harmadik helyen végzett, így nem jutott be a második fordulóba.

"Tiszteletben tartom és megértem a választók akaratát, akik más jelölteket választottak, mint én. Gratulálok Alain Juppének és Francois Fillonnak, akik továbbjutottak" - mondta a volt köztársasági elnök a szavazatok több mint 80 százalékának összesítése után.  

Arra kérte választóit, hogy a november 27-i második fordulóban Francois Fillont támogassák, aki Nicolas Sarkozy államfősége idején öt évig a kormányt vezette.

A volt miniszterelnök a szavazatok 44 százalékával végzett az élen az első fordulóban Alain Juppé volt külügyminiszter előtt, aki a voksok 28 százalékát szerezte meg. 

"Úgy tűnik, Francois Fillon értette meg a leginkább azokat a kihívásokat, amelyek előtt Franciaország áll. Rá fogok szavazni (a második fordulóban). De a választóim szabadok, csak azt kérem tőlük, hogy ne menjenek a szélsőségek irányába" - mondta Nicolas Sarkozy. 

A volt államfő azt is bejelentette, hogy visszavonul a politikai élettől. "Eljött az ideje, hogy több magánéleti szenvedéllyel és kevesebb közéleti szenvedéllyel folytassam az életet. Sok sikert Franciaország! Minden, ami Franciaországot érinti, engem is érint személyesen. Nem érzek keserűséget, a legjobbakat kívánom a hazámnak" - fogalmazott a volt köztársasági elnök.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/31891/pics/lead_800x600.jpeg
alain juppé,francia elnökválasztás,Franciaország,francois fillon,nicolas sarkozy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?