Blogolj!

Brüsszel harcot hirdetett a nacionalizmus, az idegengyűlölet, a szélsőségek ellen


Frans Timmermans-t homlokon csókolta a múzsája, Juncker. Valószínűleg azért sikerült ilyen elképesztő dolgokat előadni...

Szerintük ugyanis ezek erősödnek Európában. Most az egyházakat akarják rávenni arra, hogy harcoljanak azért, hogy a társadalom továbbra is befogadó legyen a migránsokkal… És még pénzt is adnak rá.

A vallások és vezetőik központi szerepet töltenek be annak elősegítésében, hogy közösségeik minden egyes tagja - születési helyétől és hitvallásától függetlenül - valódi európai polgárként illeszkedjen be és vegyen részt az európai társadalomban.

Ezt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke mondta Brüsszelben a Migráció, integráció és az európai értékek címmel rendezett konferenciát követően. A találkozón a brüsszeli uniós testület illetékesei mellett egyházak, illetve vallási szervezetek és közösségek magas rangú képviselői vettek részt.

Timmermans elmondta, hogy a migrációról folytatott megbeszélés résztevői kiemelték a populizmussal és az intoleranciával kapcsolatos kihívások jelentőségét, valamint egyetértettek abban, hogy az oktatás és a helyi közösségek megszólítása kulcsszerepet tölt be az európai integráció és társadalmi kohézió javításában.

Az európai magas rangú vallási vezetők megállapodtak abban, hogy szorosan együttműködnek az Európai Bizottsággal annak érdekében, hogy a migráció és az integráció tekintetében érvényesüljenek az európai értékek - tette hozzá Timmermans.

Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs ügyekért, a belügyekért és az uniós polgárságért felelős biztos elmondta, a nacionalizmus, az idegengyűlölet és a szélsőségesség erősödése közepette biztosítani kell, hogy a társadalom továbbra is befogadó legyen, mindenekelőtt a háború ellen menekülő, nemzetközi védelemre szoruló emberek felé, a társadalmi alapértékek és elvek megőrzése mellett. Ennek feltétele, hogy minden közösséggel kapcsolatot kell teremteni, a különböző vallási közösségeket is beleértve - tette hozzá.

Ennek érdekében a 2014-2020 közötti időszakra szóló, Európa a polgárokért című program keretében olyan projektekhez biztosít társfinanszírozást a bizottság, amelyek az európai értékekre, elsősorban a toleranciára és a kölcsönös tiszteletre hívják fel a figyelmet, és ösztönzik a civil társadalom szerepvállalását - tették hozzá.

 

Címkék: Brüsszel
1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/32176/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László 2016-12-01 18:33:00
Nem is olyan régen a nacionalista szó tartalma a népét és hazáját szerető ember, míg a soviniszta a más népeket lenéző, azokat kirekesztő ember jellemzője volt. Mára a nacionalista pozitív tartalmát a tematizálók eltüntették és helyette a szónak soviniszta tartalmat adtak, nyilván nem véletlenül. Lényegében elvettek egy fogalmat, azért, hogy ne lehessen leírni nemzeti tartalmat, vagy sérelmet. Vissza kell adni a szavak értelmét.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?