Blogolj!

A migránspátyolgatók vereséggel felérő győzelme Ausztriában


Fölköpött és alá állt az osztrák kormány. Többször is. Most úgy, tűnik megérte nekik az önalázás. Hiszen az általuk támogatott, függetlennek hazudott, zöldpárti, ám valójában migránspátyolgató ultraliberális nímand nyerte botrányos osztrák elnökválasztást.

Mindenki, minden párt összefogott a szélsőjobboldalinak hazudott, bevándorlásellenes szabadságpárti jelölt, Norbert Hofer ellen, de így csak alig-alig sikerült őt legyőzni. Ez pedig több mint vészjósló a az Európai Unió kegyeiért és támogatásáért pitiző osztrák kormánypártoknak.

A csatát elvesztetette, de a háborút még megnyerheti az osztrák Szabadságpárt...

Ma még föllélegeznek és örvendeznek a baloldali és liberális osztrák politikusok, holnap már viszont szembesülniük kell azzal a ténnyel, hogy az összes bal- és jobboldalinak mondott "Európa-barátnak" mondott párt együttes támogatásával, a 180 fokot fordult menekültpolitikával, az osztrák kormány mindent megmozgató támogatásával és az egy éve tartó lejárató kampánnyal is csak alig-alig tudták legyőzni az egyedül a Szabadságpárt által támogatott elnökjelöltet.

Pedig mindenkit és mindent csatasorba állítottak. Kezdve azzal, hogy a kampány tavalyi kezdete óta folyamatosan szélsőjobboldalizzák, veszélyesnek állították be a Szabadságpárti jelöltet. Amikor ez sem jött be és félő volt, hogy a második fordulóban nyer, akkor már a választások tisztasága sem számított. Jellemző a machinációk nagyságára, hogy még a többségében a szociáldemokratákhoz közelálló tagokból álló osztrák alkotmánybíróság is kénytelen volt törvénytelennek nyilvánítani a májusi szavazást és elrendelni a második forduló megismétlését.

Ezt követően indult be a valódi gőzhenger. Annak érdekében, hogy a muszlim bevándorlás ellen kampányoló Hofert gyengítsék, képes volt az osztrák kormány gátlás nélkül fölköpni és alá állni. Többször is. A 2015-ben még Magyarországot és a határkerítést gyalázó osztrák kormány, 180 fokot fordult. Ők is határkerítést építettek (a magyar határra!), visszaállították a határellenőrzést (a magyar határon!), fegyvereseket vezényeltek a határra, és alacsony számot állapítottak meg  arra, hogy hány menekült érkezhet egy évben Ausztriába.

De úgy tűnt még ez sem elég, hiszen az őszi voksolás tervezett időpontja előtt még Hofer vezetett. Ekkor jött az újabb, immár totális banánköztársasági fordulat: elhalasztották a második forduló megismétlését, szervezési hiányosságokra hivatkozva. (Zárójelben: el tudjuk képzelni, hogy milyen őrjöngés lett volna itthon és Európában, ha mondjuk az Orbán-kornány műveli ezt a választásokkal? Az osztrákoknak azonban némán elnézték…)

Végül a kormánypártok a baloldali szociáldemokraták és a szavazóikat féltő jobboldali néppárt totális támadást indított: a polgármestereken keresztül üzentek a választóknak, hogy rosszul jár, aki a Szabadságpárti jelöltre szavaz…

Ennek ellenére Ausztria vidéki társadalma elsöprő többségben a szabadságpárti jelöltre szavazott. A liberális Brüsszelpárti jelöltre pedig Bécs és a többi nagyváros. A különbség alig 200 ezer szavazat.

Ez pedig a számok nyelvén azt jelenti, hogy a szabadságpárti jelölt egymagában majdnem annyi szavazatot szerzett, mint a minden más párt által támogatott jelölt…

A voksolás következményeit nem nehéz belátni.

A Szabadságpárt továbbra sem visel semmilyen hivatalt, így még inkább megerősödhet és hatékonyabb lehet a Trump-féle kampány, a politikai elit elleni fellépés. És ez újabb szavazókat hozhat, pedig már így is messze a Szabadságpárt a legnépszerűbb Ausztriában. Nem túl sokára pedig jön a parlamenti választás, aminek most már elsőszámú esélyese a Szabadságpárt…

Akik ma örömködnek van der Bellen győzelmén, hamarosan úgy zokognak majd, mint Hillary Clinton a választások éjszakáján…

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/32283/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,norbert hofer,osztrák elnökválasztás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
librikus 2016-12-05 22:16:03
Az elkövetkező választások döntik el, hogy Amerikát és Európát az anonim háttérhatalom: IMF, FED, EKB kamatgyarmatosítói kormányozzák, vagy a nemzetüknek elkötelezett független államférfiak.
Amerika a Bilderberg Társaság véleménygyártó intézetei ajánlása ellenére független elnököt választott. Talán Franciaország is a nemzeti tábor jelöltjét választja. Az osztrák többségnek egyenlöre nem volt bátorsága a nemzeti jelöltet választani. Ha Európa meg akar szabadulni a washingtoni háttérhatalom pórázától ignorálnia kell a vörös, zöld liberál ágáló bohócokat. A globális balliberális világrend konkurense a jobb oldal, nem a bal!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?