Blogolj!

Franciaországban a helyzet egyre fokozódik...


A terrorista migránsokkal szemben tehetetlen baloldal nagy bukás előtt áll. A gazdasági miniszter után nem sokkal már a kormányfő is lemondott. Közben minden idők legutáltabb elnökéről kiderült, hogy el sem mer indulni a következő választáson. A franciák kiutat keresnek a káoszból és könnyen lehet, hogy a „francia Trumpban” találják meg a vezetőt.

Hollande, minden idők legutáltabb elnöke és esélytelen utódjelöltje Valls. A migránsokkal szemben tehetetlen baloldal nagyot bukhat Franciaországban

Manuel Valls francia miniszterelnök még hétfőn bejelenti, hogy lemond, és indul a jövő évi elnökválasztáson - közölte a francia miniszterelnöki hivatal.

A közlemény szerint a kormányfő 18.30 órakor a Párizshoz közeli Evry városának polgármester hivatalában tart beszédet. Manuel Valls sokáig a város polgármestere és nemzetgyűlési képviselője volt.

A miniszterelnök környezete megerősítette, hogy Manuel Valls azt fogja bejelenteni, hogy elindul az elnökválasztáson. Jelöltsége azóta nem kétséges, hogy Francois Hollande francia államfő csütörtök esti televíziós beszédében bejelentette, hogy nem jelölteti magát újra egy második mandátumra.

A kormányzó Szocialista Párt január 22-én és 29-én rendezi meg két fordulós elnökjelölt-állító előválasztását.

Már hét politikus jelezte, hogy részt vesz a szocialisták megmérettetésén. Emmanuel Macron volt gazdasági miniszter és a radikális baloldal vezetőjének számító Jean-Luc Mélenchon viszont nem kíván megmérkőzni az elnökjelölti posztért. Mindketten közvetlenül az elnökválasztás első fordulójában állnak rajthoz, ezáltal több baloldali jelölt is megmérkőzik majd az egy hete konzervatív jelöltté választott Francois Fillonnal és Marine Le Pennel, a Nemzeti Front jelöltjével.

A Harris Interactive közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott felmérése szerint Valls a baloldali előválasztás esélyese, a szavazatok 24 százalékára számíthat.

A jelenlegi felmérések szerint viszont az elnökválasztáson Vallsnak nincs esélye bejutni az elnökválasztás második fordulójába. A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy a második fordulóban biztos helye van a francia Trumpnak, azaz Marine Le Pennek és szintén jók az esélyei a jobboldali, Fillonnak. A végső győzelemre egyelőre több esélyt adnak Fillonnak, de hát emlékezhetünk arra, hogy Hillary Clintont is legyőzhetetlen esélyesnek tartották…

Az elnökválasztás első fordulóját 2017. április 23-án, a másodikat pedig május 7-én rendezik meg Franciaországban.

 

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/32289/pics/lead_800x600.jpg
francia elnökválasztás,Franciaország,francois fillon,marine le pen,trump-hatás,trumpizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Csillagfény 2016-12-07 03:03:33
Az EU- és muszlimellenes, keresztény, jobboldali populista, putyinpárti, francia nemzeti arisztokrata politikus, Philippe de Villiers nemrég megjelent könyve: Les cloches sonneront-elles encore demain? (Szólnak-e még holnap a harangok?) megkongatja a vészharangot: Franciaország elveszti identitását, lakossága kicserélődik, iszlamizálódik, és a müezzin hangja elnyomja a keresztény templomok harangszavát.
Érdemes lenne ezt a könyvet magyarul is megjelentetni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?