Blogolj!

Kötelező kvóta helyett hatékony szolidaritást!


„Nem lehet a tagországokat kizárólag aszerint értékelni, hány menekültet fogadnak be.”

Az Európai Unió már tárgyal azokkal az országokkal, ahonnan a menekültek érkeznek, hogyan lehetne ezeket az emberek otthon tartani

Csehország az EU-tagországok vezetőinek csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján újra el fogja utasítani a menekültek automatikus elosztását az egyes tagországok között - jelentette ki Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.

A cseh diplomácia irányítója leszögezte, hogy Prága a menekültügyben a hatékony szolidaritás elvének híve, és ezt az álláspontot kívánja következetesen képviselni az Európai Unióban.

A "hatékony szolidaritás" elvének lényege, amelyet Szlovákia javasolt és a visegrádi országcsoport (V4) magáévá tett az, hogy minden uniós tagállam lehetőségei szerint kapcsolódik be a migrációs válság kezelésébe.     

"Nem lehet a tagországokat kizárólag aszerint értékelni, hány menekültet fogadnak be. Szélesebb értékelésre van szükség" - jelentette ki a cseh külügyminiszter. Úgy vélte: megegyezni a közös menekült- és befogadó politikában nem lesz könnyű.

Lubomír Zaorálek szerint az Európai Unió már tárgyal azokkal az országokkal, ahonnan a menekültek érkeznek, hogyan lehetne ezeket az emberek otthon tartani. A tervezett megállapodásokat az (uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő) Európai Tanács is megvitatja. "A tárgyalások a megállapodások megkötéséről már folyamatban vannak" - közölte Zaorálek, és konkrétan Etiópiát, Szenegált, Líbiát és Jordániát említette. Megjegyezte: Nigerrel és Malival is tárgyalni kellene.

A külügyminiszter hangsúlyozta: Csehországnak meggyőződése, hogy a jövőben szükség van az uniós határok jobb és hatékonyabb védelmére. "Ezen a téren feltétlenül szükséges a tagországok jobb és hatékonyabb együttműködése" - állította Lubomír Zaorálek.

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/32534/pics/lead_800x600.jpg
csehország,illegális migráció,muzulmán beözönlés,v4,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2016-12-15 10:24:54
A szavakkal való játszadozás.Ezek csak nem férnek a bőrūkbe.Jaj,bárcsak egy Duterte szerű tökös fickó férhetne a közelūkbe! Volna ott pillanatok alatt rendcsinálás és helyreállna a normalitás.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?