Blogolj!

Ausztria a kijózanodás útján


Betiltják a burkát, viszont a tantermekből és a tárgyalótermekből nem távolítják el a kereszteket. A burka betiltását ellenzőknek így üzent az osztrák külügyminiszter: "nem meglepő, ha turistáknak is alkalmazkodniuk kell egy ország törvényeihez, mi is ezt tesszük az arab országokban.” 

Ausztria betiltja a burkaviselést!

Az osztály- és a tárgyalótermekben kifüggesztett keresztek a helyükön maradnak - mondta Sebastian Kurz osztrák külügy- és integrációs miniszter csütörtökön, reagálva egy szociáldemokrata államtitkár szavaira, aki az integrációs törvénytervezet alapján megkérdőjelezte, hogy közoktatási intézményekben és bíróságokon kereszteket helyezzenek el. 

A vita az arcot eltakaró muszlim viselet, a burka betiltásáról szóló szabályzás miatt robbant ki.

A hétfőn bemutatott módosított kormányprogram integrációra vonatozó passzusa szerint a jövőben betiltanák a köztereken az egész arcot eltakaró burka viselését, és 150 eurós (mintegy 46 ezer forintos) büntetést szabnának ki azokra, akik elfedik az arcukat. A néppárti Kurz által szorgalmazott intézkedés szabályozná azt is, hogy a tanároknak, a jogászoknak, az ügyvédeknek és a rendőröknek "világnézeti és vallási szimbólumoktól" mentesen kell megjelenniük.

A módosítás szerint az államnak kötelező világnézeti és vallási szempontból semlegesen fellépnie, így az egyenruhát viselők, továbbá a bírók és ügyészek munkájuk során tartaniuk kell a "semlegesség elvét".

Muna Duzdar kisebbségekért felelős államtitkár azt szorgalmazta, hogy minden vallási közösséggel egyeztessenek arról, hogy a szóban forgó elv mit jelent pontosan rájuk nézve. Duzdar, az osztrák kormányzat első muszlim tagja úgy vélte, hogy az állam és a vallás kapcsolatáról szóló vita eredményeképpen nem lenne szabad csupán egy vallási öltözéket kiemelni.

Sonja Hammerschmid oktatásügyi miniszter, Duzdar párttársa csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a kormányprogramban meghatározott szabályozás nem érinti azt a kérdést, hogy az osztálytermekben ki lehet-e függeszteni kereszteket, így a feszületek a helyükön maradnak.

Az osztrák bírói egyesület szerint a szabályozásnak vonatkoznia kellene a keresztre is. Sabine Matejka a szervezet alelnöke a Der Standard című osztrák lapnak úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem a semlegességre utal, ha egy kereszt előtt ülnek, azonban az állam nevében beszélnek.

Az osztrák turisztikai szakma tiltakozik a burka betiltása ellen. Úgy vélik, hogy a tervezett intézkedést nehéz lesz a gyakorlatban megvalósítani, valamint szerintük a kormány nem vette figyelembe az idegenforgalmi szektor érdekeit, mivel egyre több turista érkezik az arab országokból Ausztriába. erre reagálva azt mondta a miniszter: "nem meglepő, ha turistáknak is alkalmazkodniuk kell egy ország törvényeihez, mi is ezt tesszük az arab országokban.” Hozzátette: külföldi tanulmányok szerint a nyilvános burkaviselés betiltása nincs negatív hatással a turizmusra.

Már márciusban dönthet a kormány és a parlament a tiltásról, amely júliustól léphetne életbe.

 

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/33606/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,burka,illegális migráció,kereszt,kereszténység,muzulmán beözönlés,sebastian kurz,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
zöldfelület17
zöldfelület17 2017-02-15 22:33:04
Nálunk vmivel könnyebb, ha Magyarország keresztény, akkor minden!! vendég alkalmazkodik ehhez, s mi megbecsúljük a hozzánk alkalmazkodó!!! kedves (ha szegény - ha gazdagabb, egyaránt) vendéget.
Mi a különbség? Egyik hiltonban - másik turistaszállàson alszik, stb pl. étkezik (McDonald's v. DönerKebab).
De nem csak a hadseregünk, hanem Polgárőrséget, ill. területvédelmi önkénteseket is fejlesztenünk kell.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?