Blogolj!

A terrorizmustól és a migrációtól már jobban fél az átlagember, mint a betegségtől

Szent Benedek

Döbbenetes közvéleménykutatási adatok láttak napvilágot. Az emberek félnek a jövőtől, de azon belül leginkább már nem a betegségektől, hanem a terrorizmustól és a migránsoktól. Pedig ez nem magyar felmérés!

Leginkább a terrorizmustól, a migrációtól és a betegségektől tartanak a cseh állampolgárok...

Leginkább a terrorizmustól, a migrációtól és a betegségektől tartanak a cseh állampolgárok - derült ki a CVVM közvélemény-kutató intézet decemberi országos felmérésből, amelynek eredményét vasárnap hozták nyilvánosságra Prágában. 

A Novinky.cz hírportálon közölt eredményekből kitűnik, hogy a felmérésben résztvevők 58 százaléka tart valamitől, aggódik a jövő miatt, míg 42 százalék nem lát problémákat a közeljövőben.

Ami a jövőbeni konkrét veszélyeket illeti az emberek 71 százaléka a terrorizmust nevezte meg a legfőbb veszélynek, amelytől tart. A menekültektől a megkérdezettek 63 százaléka fél, míg a szervezett nemzetközi bűnözéstől 60 százalék. Csak e problémák után jelenik meg személyes aggodalom, a betegségtől való félelem, amelyet a cseh állampolgárok mintegy fele említett jövőbeni reális veszélynek. 

Általában elmondható, hogy a jövőtől való félelem az utóbbi években mérséklődik. Tavaly ez a mutató 60 százalék volt. A jövő miatt aggódók jelenlegi 58 százaléka a 2010-es állapotoknak felel meg - jegyezte meg a CVVM. A kutató-intézet elemzése szerint az aggodalom inkább a nőkre és az idősebb emberekre jellemző, míg a cseh férfiak és a fiatalabb generációk többnyire inkább pozitívan és biztatóan látják a jövőt. A szociológusok úgy vélik, hogy ez elsősorban az ország politikai és gazdasági stabilitásának az eredménye, illetve annak, hogy az elmúlt két év bevándorlási hullámai és migrációs problémái eddig elkerülték Csehországot.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/33874/pics/lead_800x600.jpg
csehország,illegális migráció,iszlám terrorista,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?