Blogolj!

A Soros-féle mocskos kampány már Franciaországban is felütötte a fejét!

Szent Benedek

Már a francia baloldal is gátlástalanul putyinozik a választási kampányban és azzal vádolják az oroszokat, hogy beavatkoznak az elnökválasztásba.

Máris bevetették Soros mocskos fegyverét, a putyinozást....

Határozottan visszautasította kedden a francia nyelven is működő két orosz állami médiaszerv, az RT és a Szputnyik a francia elnökválasztáson függetlenként induló Emmanuel Macron kampánystábjának vádjait. Macronék  ugyanis azt állították, hogy az említett orosz források szándékosan terjesztenek rágalmakat az elnökjelöltek közül legkevésbé oroszbarátnak számító centrista politikusról.

"Az RT kategorikusan visszautasít minden vádat, amely szerint a csatorna közreműködne hamis információk terjesztésében Emmanuel Macron személyét vagy pedig a francia elnökválasztást illetően" - olvasható az RT közleményében. A külföldre több nyelven is sugárzó orosz tévécsatornát, amely francia nyelvű internetes oldalt is működtet, megdöbbentette, hogy "ilyen megalapozatlan támadások indultak". Ezzel egy időben a szintén orosz állami tulajdonú, de francia változattal is rendelkező Szputnyik hírportál elítélte a szerinte "bizonyíték nélküli vádaskodást".

Richard Ferrand, a centrista jelölt En Marche (Indulás) nevű mozgalmának főtitkára a France2 francia közszolgálati televízióban azt kérte a "legmagasabb szintű állami szervektől", hogy szavatolják: egyetlen külföldi nagyhatalom sem fog beavatkozni a francia demokratikus életbe. "Csak meg kell nézni a tényeket: két nagy média, az RT és a Szputnyik, amelyek az orosz állam tulajdonában vannak, naponta sugároznak és terjesztenek hamis híreket. Aztán a híreket átveszik, idézik, és azok rányomják bélyegüket a mi demokratikus életünkre" - fogalmazott a centrista politikus, aki szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök meg akarja akadályozni, hogy Emmanuel Macronból francia elnök legyen. 

A francia kormány az internetes beavatkozások miatt aggódik

Francois Hollande francia államfő aggodalmának adott hangot a tavaszi elnökválasztást befolyásoló internetes támadások veszélye miatt, Jean-Marc Ayrault külügyminiszter pedig megtorló intézkedéseket helyezett kilátásba minden olyan állammal szemben, amely megpróbál beavatkozni a francia választásokba.

A francia elnöki hivatal közleménye szerint a köztársasági elnök a szerdai védelmi ülésen azt kérte az illetékesektől, hogy az elnökválasztási kampányra készítsenek elő "rendkívüli megelőző és védelmi intézkedéseket, beleértve a kibervilágot is". Ezeket a következő, február 24-re tervezett védelmi tanács ülésén ismertetik az államfővel.

A külügyminisztert ezzel egyidőben a nemzetgyűlés azonnali kérdések órájában kérdezték az esetleges külföldi kibertámadásokról. "Nem fogunk eltűrni semmilyen beavatkozást a választási folyamatunkba, sem Oroszországtól, sem más államtól, ez következik a demokráciánkból, a szuverenitásunkból, a nemzeti függetlenségünkből" - mondta a diplomáciai tárca vezetője. "Egyértelműen tudatni kell a határokat azokkal, akik megkísérelnék a be nem avatkozás elvét megsérteni, egyértelműen meg kell tenni, beleértve retorziós intézkedéseket is, ha szükséges, mert egyetlen külföldi állam sem befolyásolhatja a franciák választását, egyetlen külföldi állam sem választhatja ki a következő köztársasági elnököt" - mondta Ayrault.    

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő keddi sajtótájékoztatóján abszurdnak nevezte a vádakat, miszerint a Kreml az állami médián keresztül vagy kibertámadásokkal próbálja manipulálni a franciaországi elnökválasztást. "Nem állt, és nem is áll szándékunkban más országok belügyeibe, különösen pedig választásokba beavatkozni" - mondta Peszkov, akinek állítása szerint nyilvánvaló, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen bizonyos országokban hisztérikus kampányt folytatnak.

Elemzők szerint a politikai pártok informatikai biztonsága a választások egyik leggyengébb pontja, ezért az informatikai rendszerek biztonságáért felelős francia hivatal, az ANSSI októberben valamennyi párt képviselőjét figyelmeztette a kibertámadások kockázataira.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/33966/pics/lead_800x600.jpg
emmanuel macron,francia elnökválasztás,Franciaország,putyinozás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?