Blogolj!

Már megint kezdik: nacionalista veszéllyel riogat az osztrák elnök

Szent Benedek

Brüsszel kedve szerint beszél az új osztrák államfő, meghálálva a brüsszeli elit támogatását. Még mindig teljes mellszélességgel támogatja a muszlim beözönlést. Szerinte aki nem így tesz az rossz nacionalista…   

A balliberális oldal még mindig itt tart Európaszerte: nacionalistáznak, populistáznak mindenkit...

Egyetlen problémát sem lehet megoldani azzal, ha megsértjük mások méltóságát, és elutasítunk mindent, ami különbözik tőlünk, ha korlátozzuk az alapvető jogokat vagy új falakat építünk és a nacionalizmust támogatjuk; ezzel csak újabb problémákat hozunk létre - jelentette ki Alexander Van Der Bellen osztrák államfő az Európai Parlament plenáris ülésé, Strasbourgban.

Van Der Bellen első hivatalos külföldi útján tartott strasbourgi beszédében hangsúlyozta, hogy Európának példát kell mutatnia, és egyesítve erőit közösen kell fellépnie a populista mozgalmak erősödő hangja ellen.

Kiemelte: Európa büszke lehet arra, hogy a kölcsönös tisztelet és az együttműködés által békét teremtett, ezért arra kérte az Európai Parlament képviselőit, hogy előzzék meg Európa lerombolását. "Egy fa kivágása alig néhány perc, de az, hogy újra kihajtson és fává cseperedjen, évtizedeket vesz igénybe" - fogalmazott. A rombolás utáni újjáépítés sok munkával és még több idővel jár - tette hozzá.

Beszédében arra szólította fel az unió polgárait, ne hagyják magukat befolyásolni a régi nacionalisták és az unió kritikusai által. A fiatal szavazók meg szeretnék találni jövőjüket az Európai Unióban - hangsúlyozta.

Van Der Bellen kifejtette: olyan európai jövőben bízik, amely az alapvető értékeken, a jogállamiságon, az emberi jogokon, a szabadságon, az egyenlőségen, a testvériségen és a szolidaritáson alapszik, és példaként szolgálhat az egész világnak

"Az európai eszme nagyszerű és egyedülálló. Megér minden befektetett munkát. Ha valaki egyértelműen kiáll az európai eszme mellett, azzal meg lehet nyerni egy választást" - mondta az osztrák elnök.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/33954/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Brüsszel,illegális migráció,muzulmán beözönlés,osztrák elnökválasztás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?