Blogolj!

Franciaországban is érik a Trump-féle csodagyőzelem?

Szent Benedek

Két hónapja van a francia Trumpnak a fordításra. Ma már nem tűnik behozhatatlannak a hátránya és lehetnek még rejtőzködő szavazói is… No, és persze az is kérdéses, hogy a jobboldali szavazók hajlandóak lesznek-e egy olyan baloldali elnökjelöltre szavazni a második fordulóban, aki külföldön nyilvánosan gyalázza a hazáját…

Trump győzelménél is nagyobb meglepetés lenne Marine Le Pen győzelme. De nem tűnik lehetetlennek!

A két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás jelöltjeinek esélyeit mérő legfrissebb felmérés szerint a első fordulót továbbra is Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke nyerheti, aki a második fordulóban vesztésre áll, de csökkent a lemaradása a konzervatív és centrista riválisaival szemben.

A februrár 17. és 19. között 1534 francia választópolgár megkérdezésével az Opinionway közvélemény-kutatóintézet által készített felmérés azt mutatja, hogy ha most tartanák az elnökválasztás első fordulóját Marine Le Pen végezne az első helyen 27 százalékkal. A Nemzeti Front elnöke egy százalékpontot javított a legutóbbi, pénteki felméréshez képest. 

A családja állítólagos fiktív parlamenti állásai miatt botrányba keveredett és két hét alatt a favorit helyről a harmadik helyre csúszott Francois Fillon konzervatív jelölt már pénteken felzárkózott a centrista Emmanuel Macron mellé a második helyre az első fordulóban, s jelenleg mindketten 20 százalékon állnak. 

Marine Le Pen mindkettőjüktől kikapna a második fordulóban, de kisebb aránnyal, mint a pénteki felmérésben. Macron 58-42, Fillon pedig 56-44 arányban aratna győzelmet a Nemzeti Front jelöltje felett. Múlt héten Macron esetében még 60-40, Fillonnál pedig 57-43 volt ez az arány.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/34089/pics/lead_800x600.jpg
emmanuel macron,francia elnökválasztás,Franciaország,francois fillon,marine le pen,trump-hatás,trumpizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?