Blogolj!

Honnan van a tömérdek pénz a menekültek beözönlésének segítésére?

Szent Benedek

Csak nem Soros finanszírozza a menekültáradatot?

A hatóságokat megkerülve migránsok tízezreit segítik Európába a magukat humanitárius szervezetnek mondó állítólagos civil csoportok. Már az ügyészség is vizsgálja, hogy honnan van erre pénzük és hogy nem az embercsempészeket támogatják-e a tevékenységükkel!

A Moas nevű,  Olaszországban bejegyzett nem kormányzati humanitárius szervezet alapítója elutasította kedden a szicíliai Catania ügyészségének vizsgálatát, amely a Földközi-tengeren migránsokat mentő  nem kormányzati szervezetek  finanszírozási hátterét kutatja. 

A szicíliai ügyészség a Frontex európai part- és határvédelmi ügynökséggel és az olasz haditengerészettel együttműködésben indított vizsgálatot.  

Carmelo Zuccaro ügyész elmondta, fényt kívánnak deríteni arra, hogy a Földközi-tengeren a migránsok mentésében saját hajókkal résztvevő és az utóbbi években egyre szaporodó humanitárius szervezetek honnan jutnak a munkájukat biztosításához szükséges "bőséges anyagi forrásokhoz", ki áll ezek mögött és a nem kormányzati szervezetek "milyen játékot játszanak".  Az olasz ügyészség adatai szerint a tavaly a dél-olaszországi partokra érkezett több mint 181 ezer emberből 70 ezret ezek a szervezetek mentettek és szállítottak Olaszországba. 

Regina Catrambone, a Moas alapítója a La Repubblica olasz napilapnak nyilatkozott. A 2013-tól működő Moas-t (Migrant Offshore Ais Station) az olasz-amerikai Catrambone házaspár irányítja. Adataik szerint az utóbbi években 33 ezer migránts mentettek ki a Földközi-tengerből. 

Regina Catrambone szerint a szicíliai ügyészség feltételezéseit semmi sem bizonyítja. Hangsúlyozta, hogy a Moas tevékenységét üzletember férje és magánadományozók biztosítják. Hozzátette, hogy a Moas hajója nemzetközi vizeken avatkozik be, és líbiai tengeren csak akkor siet a bajba jutott migránsok csónakjainak segítésére, ha ezt a mentési akciókat koordináló olasz parti őrség kéri. 

A Frontexet vezető Fabrice Leggeri hétfőn a Die Weltnek úgy nyilatkozott, hogy a Földközi-tengeri embermentő műveletek negyven százalékát végrehajtó nem kormányzati szervezetek nem működnek hatékonyan együtt a hatóságokkal, és már a líbiai partok közelében beavatkoznak és mentik az embereket, így pedig az embercsempész bűnszervezetek kezére játszanak. Ennek ugyanis az a következménye, hogy az embercsempészek még több embert kényszerítenek nyílt tengeri közlekedésre alkalmatlan hajókra, amelyeket nem is látnak el kellő mennyiségű üzemanyaggal. Ráadásul a segítő szervezetek mentette embereket nehezebben tudják kikérdezni, hogy az így szerzett adatok alapján feltérképezhessék a bűnöző csoportok hálózatait és eljárásokat indítsanak ellenük.

A kijelentéseket az Orvosok Határok Nélkül (MSF) és az SOS Mediterranee Italia szervezetek  is visszautasították. 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/35255/pics/lead_800x600.jpg
civil szervezetek,embercsempészet,frontex,illegális migráció,muzulmán beözönlés,Olaszország,soros györgy,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?