Blogolj!

Vádat emeltek ellene, de nem lép vissza az elnökjelölt

Szent Benedek

Francois Fillon. Hiába tart ki a vádemelés ellenére is, úgy tűnik, a franciák már nem kérnek belőle...

A pénzügyi botrányba keveredett jobboldali jelölt helyzete gyakorlatilag tarthatatlan, ennek ellenére nem lép vissza. Pedig lassan minden esélyét elveszíti arra, hogy elnökké válasszák, hiszen a közvéleménykutatások szerint egyre lejjebb csúszik.

Francois Fillon, a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje nem lép vissza annak ellenére sem, hogy a családja feltelezett fiktív parlamenti állásai ügyében eljáró vizsgálóbírók március 15-re beidézték, hogy ismertessék vele a vádemelést.

"Az ügyvédem arról tájékoztatott, hogy március 15-re beidéznek a vizsgálóbírók azért, hogy vádat emeljenek" - mondta szerdán rendkívüli sajtótájékoztatóján a konzervatív jelölt Párizsban, aki jelezte, hogy meg fog jelenni az idézésen, de "nem enged, nem lép vissza".

Fillon úgy vélte, hogy az igazságszolgáltatásnak az a célja, hogy megakadályozza az elnökké választását.

"Nagyon sok támogatóm és azok is, akik az előválasztáson támogattak, és ez 4 millió választó, politikai gyilkosságról beszélnek. Ez tényleg gyilkosság. És nem csak engem gyilkolnak le, hanem az elnökválasztást is" - fogalmazott Francois Fillon.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/35252/pics/lead_800x600.jpg
francia elnökválasztás,Franciaország,francois fillon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?