Blogolj!

Bukásra áll a migránspátyolgató olasz kormány

Szent Benedek

Az olaszoknak elegük van a baloldali kormány ámokfutásából. A többség nem támogatja a kormányfőt és előrehozott választásokat akar.

A nagy visszatérésre készülő Mattero Renzi volt az, aki többször megfenyegette Orbán Viktort és a Magyarországot is, kilátásba helyezve többi közt az uniós fejlesztési források elvételét...

Az olaszok 50 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökről, 52 százalékuk nem támogatja a kormányt sem és 47 százalék véli úgy, hogy még a nyár előtt előrehozott választásokat kellene tartani Olaszországban - derül ki a Corriere della Sera olasz napilap felméréséből. 

A megkérdezetteknek csak 35 százaléka támogatja a kormányt december óta vezető Paolo Gentilonit, és 32 százalék bízik a kormány munkájában. Hatvanhét százalék véli úgy, hogy Olaszország "rossz irányba halad", a legsürgetőbb problémák között a legtöbben a gazdasági stagnálást, a munkanélküliséget és a migrációt nevezték meg. 

A balközép La Repubblica szombati adatai szerint a római kormánykoalíciót vezető balközép Demokrata Párt (PD) támogatottsága a belső ellentétek miatt két százalékponttal gyengült februárhoz képest, és jelenleg 27,2 százalékon áll a 28,8 százalékkal bíró ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) mögé szorulva. A PD-választók 85 százaléka úgy nyilatkozott, hogy Matteo Renzi volt miniszterelnököt szeretné látni ismét a párt főtitkári székében, erről a párt április 30-án szavaz.

A nagy visszatérésre készülő Mattero Renzi volt az, aki többször megfenyegette Orbán Viktort és a Magyarországot is, kilátásba helyezve többi közt az uniós fejlesztési források elvételét...

Az Il Fatto Quotidiano napilap felmérése szerint is az M5S a legerősebb olasz párt 27,1 százalékkal, második a PD 26,9 százalékkal. Harmadik a Matteo Salvini vezette Északi Liga 12,8 százalékkal, majd a Silvio Berlusconi irányította Hajrá Olaszország következik (FI) 12,7 százalékkal. A jobbközép választók 31 százaléka Matteo Salvinit látná szívesen miniszterelnök-jelöltjeként, 23 százalék Luca Zaiát Veneto tartomány elnökét, (aki szintén az Északi Liga politikusa), 20 százalék pedig Silvio Berlusconit részesíti előnyben. 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/35481/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,muzulmán beözönlés,olasz népszavazás,Olaszország,renzi,terrorizmus,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?