Blogolj!

Már megint egy ostoba osztrák kirohanás Magyarország ellen

Szent Benedek

Az osztrák kancellár nem tanult elődje bukásából. Ő is beszólt menekültügyben Magyarországnak… Miközben kiderült, hogy tavaly 22 ezer menedékkérőt gyanúsítottak meg bűncselekménnyel Ausztriában! 22 ezret! És ezeket akarják rásózni Magyarországra is.

Az előző osztrákkancellár már belebukott a menekültek befogadásának erőltetésébe. Most az utódja is rossz útra tévedt...

Csökkenteni kell a menekültek befogadásától elzárkózó európai uniós tagállamok közösségi pénzügyi támogatását – mondta Christian Kern osztrák kancellár a Die Welt című német lapban.

Az osztrák szociáldemokrata párt (SPÖ) politikusa az EU állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli tanácskozása előtt egy nappal tett nyilatkozatában kiemelte, hogy „az eddiginél igazságosabban kell elosztani az uniós költségvetés pénzét a tagállamok között”.

Nem kaphat többé milliárdos nagyságrendű támogatásokat egyetlen tagország sem, amely „továbbra is következetesen elhajol a migrációs kérdés közös megoldása elől, és szomszédjai kárára folytat piacrabló adópolitikát” – mondta az osztrák kancellár.

Kifejtette, hogy amikor a gazdaság fejlesztéséről, biztonságpolitikai érdekekről vagy az Oroszország elleni szankciókról van szó, egyes tagországok igényt tartanak a közösség szolidaritására, „de más fontos kérdésekben hallani sem akarnak a szolidaritásról”.

Ennek a „szelektív szolidaritásnak” azzal a következménnyel kell járnia, hogy a közös költségvetés nettó befizetői részéről megjelenik a „szelektív fizetési hajlandóság” – mondta a nettó befizetők közé tartozó tagállam kormányfője. 

Hangsúlyozta, hogy nem fenyegetőzni akar, hanem csak az összefüggésekre kíván rávilágítani. Mint mondta, Németországnak vagy Ausztriának „nehezére esne” eurómilliárdokat átutalni a közös költségvetésbe, ha nem történik semmi a „piacrabló adó- és bérpolitika” ügyében, vagy nem valósul meg a „menekültek igazságos elosztása valamennyi EU-tagország között”.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/35755/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?