Blogolj!

Baloldali demokráciafelfogás: törtek-zúztak, gyújtogattak


Önmagukból kivetkőzött baloldali fiatalok csatatérré változtatták egy nagyváros utcáit, mert a jobboldali pártelnök beszédet mondott a városukban. Mindezt a „híres baloldali tolerancia és szabadság” nevében…

Ezek nem migránsok. Ezek baloldali demokraták...

Csatatérré változtak Nápoly utcái szombaton a Matteo Salvini, az Északi Liga ellenzéki párt vezetője látogatása ellen tiltakozó tüntetés miatt. 

A tüntetést baloldali ifjúsági csoportok és más nápolyi szervezetek rendezték Matteo Salvini érkezése ellen. A Nem kérünk Salviniból! jelszavú menet élén egy buldózer haladt. 

Több órán át folytak összecsapások a tüntetők és az őket megfékezni próbáló rendőrök között. Öt tüntetőt őrizetbe vettek. A tiltakozók kövekkel, üvegekkel dobálták meg a rendőröket, utcai hulladéktárolókat gyújtottak fel, járműveket rongáltak meg. 

Az Északi Liga vezetője első alkalommal látogatott el Nápolyba. Az észak-olaszországi párt a megalapítása óta a déli tartományoktól való elszakadást hirdeti, diszkriminálva az Olaszországnak ezen a részén élőket, akiket az Északi Liga szavazói elmaradottnak és lustának tartanak, akik a dolgos északiakon élősködnek. 

Matteo Salvini a nápolyi sportcsarnokban már a következő olasz parlamenti választások esélyeiről beszélt. Kijelentette, ha az Északi Liga kerül kormányra, először az olaszországi romatelepeket számolja fel, utána pedig a baloldali egyesületeket. Hozzátette, ha ő lesz a belügyminiszter, hat hónap alatt "rendbe teszi" Nápolyt. 

Luigi de Magistris nápolyi polgármester kijelentette, nem lett volna szabad engedélyezni, hogy Matteo Salvini politikai nagygyűlést tartson a délolasz városban.

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/36122/pics/lead_800x600.jpg
északi liga,matteo salvini,Olaszország,renzi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Antimuszlim 2017-05-08 15:48:50
Hajrá Matteo Salvini!! Nyerjél az előrehozott olasz választásokon!! Rúgd ki Olaszhonból az összes muszlimot!!
Az iszláminvázió ellen BÁRMI megengedett!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?