Blogolj!

A francia elnökjelölt Orbán-módszereit követné

Kolombusz Kristóf

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke államfővé választása esetén nemzeti konzultációt szervez az "állampolgársági politikáról", azaz a francia állampolgárság megszerzésének feltételeiről.

Marine Le Pen: a nép nevében....

"Egy konkrét témáról kezdeményezek nemzeti konzultációt: hogy melyek az országba való belépés, az itt tartózkodás és az állampolgárság megszerzésének feltételei" - mondta a radikális jobboldali pártelnök hétfő esti sajtótájékoztatóján Párizsban. "Ez a konzultáció a társadalombiztosítási rendszereink jellegéről, kereteiről és hozzáféréséről, és a szolidaritási rendszereinkről fog szólni, amelyek már nagyon kevéssé nemzetiek" - tette hozzá.

"Csak és kizárólag a franciák dönthetik el, hogy például melyek azok az előzetes járulékok, az őket képviselő állam által nyújtott garanciák feltételei, amelyekből az újonnan érkezettek is részesülhetnek, milyen szinten és hogyan" - hangsúlyozta a Nemzeti Front elnöke.

Marine Le Pen szerint a bevándorlási "helyzet évről évre ellenőrizetlenebbé vált, a migránsok milliószámra telepedtek le Franciaországban". Álláspontja szerint a bevándorlók "egy része újrateremtette származási közösségét, s nem a franciaországi erkölcsök és törvények szerint, hanem egy másik nyelvben él francia földön".

A felmérések szerint az elnökválasztás második fordulójába biztosan bejutó pártelnök úgy látja, hogy "a 2000-es években a migránsok egy része és a gyermekeik háborút hirdettek Franciaország ellen".

Arra is felhívta a figyelmet, hogy "legalább negyven éve minden tisztán látó és objektív elemző látja a problémák fokozódását megfélemlítésről megfélemlítésre, a franciaellenes támadásoktól a terrorista cselekményekig, a polgárháború perspektívája már nem fantazmagória".

A sajtótájékoztatót követően Florian Philippot, a Nemzeti Front alelnöke jelezte, hogy nem népszavazást írna ki a kérdésről Le Pen, hanem "nemzeti vitát" indítana a bevándorlásról és az állampolgárság megszerzésének kérdéséről. A Nemzeti Front a jelenlegi évi 200 ezerről 10 ezerre csökkentené a bevándorlók számát.

Marine Le Pen programjában két népszavazási kérdés szerepel. Az egyik a nemzeti prioritás alkotmányba iktatásáról, a másik pedig Franciaországnak az Európai Unióhoz tartozásáról szól.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/36145/pics/lead_800x600.jpg
francia elnökválasztás,Franciaország,marine le pen,orbán viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?