Blogolj!

Az osztrákok elsöprő többsége nem akar menekülteket befogadni!

Szent Benedek

Ausztriában is csúfosan megbukott a Brüsszel által erőltetett migránskvóta rendszer. Lassan egyre több ország hátrál ki a brüsszeli bürokraták és a német kancellár által összetákolt kötelező áttelepítési kvótarendszerből.

Ausztria sem kér több menekültet...

Nagyot változott az osztrák polgárok hozzáállása, hiszen alig másfél éve még tapsviharral és virágesővel fogadták a Budapestről Bécsbe érkező muzulmán hordát. Az akkori, mostanra már rég megbukott baloldali kancellár, Hitlerhez és a náci Németországhoz hasonlította Orbánt és Magyarországot, amiért kerítést épített a határra.

Aztán egy migráns megerőszakolt egy kisfiút az uszodában. Aztán nagyságrendekkel nőtt az erőszakos és szexuális jellegű bűncselekmények száma. És az osztrákok gyorsan megértették, hogy Merkel szép szólamai ellenére a migráció Ausztria (és Európa) számára nagyon rossz dolog. És most már egyáltalán nem kérnek belőle. Csak nehogy őket is ki akarja zárni Brüsszel, mint Magyarországot meg Lengyelországot…

Az osztrákok mintegy hetven százaléka nem akar menekülteket befogadni az európai uniós áthelyezési program keretein belül, a válaszadók mindössze 21 százaléka helyeselné a befogadást - derül ki az Österreich című osztrák lap által hétfőn közölt felmérésből.

A vizsgálatot március végén végezte a Research Affairs kutatóintézet 600 ember megkérdezésével. A vizsgálatban részt vevőknek feltett kérdés arra vonatkozott, hogy Ausztria Görögországból és Olaszországból átvegyen-e 1900 menekültet.

Tavalyelőtt született uniós megállapodás arról, hogy a migrációs nyomásnak kitett országokból 160 ezer menekültet osztanak el a tagállamok között. Eddig 15 ezer embert helyeztek át ilyen formában az EU-n belül. Ausztriának mintegy kétezer menekültet kellene befogadnia Görögországból és Olaszországból

Múlt héten Christian Kern osztrák kancellár levélben kérte az Európai Uniót az ország álláspontjának megértésére, miszerint Ausztria nem akar menekülteket fogadni az áthelyezési program keretein belül. A szociáldemokrata kormányfő szerint azonban az illegálisan érkezők ellátásával Ausztria ezt a kötelezettségét gyakorlatilag már teljesítette.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja úgy nyilatkozott: számítanak arra, hogy Ausztria befogadja a menekülteket; Avramopulosz ezt "erkölcsi, politikai és jogi kötelességnek" nevezte. 

2015 nyara. Így fogadták a migránsokat Bécsben. Valószínűleg az akkor lelkesen tapsoló idősödő úr sem olyan lelkes már...

Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter a múlt héten azt mondta, hogy Ausztria teljesen kivonná magát az áthelyezési program végrehajtásából. A szociáldemokrata miniszter indoklása szerint Ausztria "elegendő humanitárius segítséget nyújt" és az országban uniós viszonylatban nagyon magas a menedékkérelmi eljárások száma. A javaslattal a néppárti belügyminiszter, Wolfgang Sobotka is egyetértett. 

Az Österreich által vasárnap közölt másik felmérésben a kancellár és Sebastian Kurz külügyminiszter, a jelenlegi legnépszerűbb osztrák politikus kompetenciáit hasonlították össze. Eszerint a kancellár által folytatott menekültpolitikában 15, a kül- és uniós politikában húsz százalék bízik, míg hatvan százalék szerint Kurz menekültügyi és külpolitikai lépései hozzáértőbb intézkedések.

(mti hír)

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/36832/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés,sebastian kurz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?