Blogolj!

Eldőlt a francia elnökválasztás: migránspátyolgató államfője lesz a galloknak!

Szent Benedek

Egy kiugrott szoci miniszter, aki pártháttér nélkül lesz államfő és centristának mondja magát. Erősen EU párti és sajnos támogatja a migránsok beözönlését is. Marine Le Pennek annyi esélye sincs a második fordulóban, mint a trójai falónak az Epsomi Derbyn…

Macron és Le Pen. Macron már szinte elnök, Marine LE Pen az esélytelenk nyugalmával készülhet a második fordulóra

Bár a végére váratlanul szoros versenyt jósoltak, végül az a páros jutott tovább az elnökválasztás második fordulójába, amelyre hetek-hónapok óta számítani lehetett.

Az élen minden bizonnyal a magát centristának mondó, valójában baloldali Emmanuel Macron végez 23 százalék körüli eredménnyel. Róla annyit érdemes tudni, hogy a szocialista kormány gazdasági miniszterként ő volt a kiötlője számos olyan programnak, amelyek a jelenlegi szocialista államfő totális bukásához vezettek. Macron azonban időben kiugrott a kormányból és építgette magát. Ám ahhoz, hogy elnök lehessen kellett a jobboldal tökéletes öntökönrúgása. De erről majd később…

Macron, bár szocialista, jó érzékkel távolodott el pártjától és manőverezte magát – verbálisan – középre, fölismerve, hogy a szocialisták idén történelmi vereséget szenvedhetnek.

Macron szélsőségesen Európai Unió párti, tehát hűséges kiszolgálója lesz Merkelnek és a Juncker vezette Bizottságnak. És partner lesz a migránsok betelepítésében is…

Második helyen valószínűleg a Nemzeti Front jelöltje Marine Le Pen végez, 21-23 százalékkal. Le Pen szinte tökéletes ellentéte Macronnak. Nem uniópárti, hanem az erős nemzetállamokban hisz. Akár az eurózónából, illetve az Európai Unióból való kilépésről is hajlandó lenne népszavazást kiírni. És minden erejével harcolna az illegális muzulmán beözönlés ellen.

A harmadik helyen valószínűleg a jobboldal jelöltje végez, 19-20 százalékkal. Fillon, aki januárig a választás biztos győztesének számított, hiába bízott a rejtőzködő szavazókban. Kiderült: nincsenek rejtőzködő szavazói, így kiesett az első fordulóban, ahogy azt a közvéleménykutatások előre jelezték. Pedig ennek az államfőválasztásnak két éve a jobboldal volt a toronymagas esélyese. A jobboldali előválasztást tulajdonképpen előrehozott elnökválasztásnak tartották, amelyet meglepetésre nyert meg Fillon, Juppé és Sarkozy előtt. Januárig toronymagasan vezette is a népszerűségi listát, ám akkor kipattant a botrány, hogy a feleségét és a gyermekeit tényleges munkavégzés nélkül fizette állami pénzen. Eurószázezrekről van szó! Nyomozás indult ellene, amely már vádemeléses szakaszban van.

A népszerűsége napok alatt beszakadt és azóta sohasem tudott az első kettő közé bekerülni, bárhogy is erőlködött. Sokan kérték, hogy lépjen vissza is adjon utat egy másik, esélyes jobboldali jelöltnek, Juppének, de erre Fillon nem volt hajlandó. Makacsul, sőt fafejűen ragaszkodott ahhoz, hogy van esélye, miközben mindenki látta, hogy nincs. Szavazóinak egy része véglegesen átpártolt Macronhoz.

A választás visszaigazolta, hogy Fillon fafejűsége a jobboldal bukásához vezet az elnökválasztáson. Ez az igazi öntökönrúgás a jobboldal számára. És ez nyitotta meg az utat, az addig 3-4. helyen vegetáló Macron előtt az elnöki palota felé.

Az államfőválasztás első fordulójában negyedik helyen a szélsőbaloldali jelölt végez, aki a szocialista jelölt szavazatainak nagy részét elhappolta, és akár 19 százalékot is bezsebelhet.

Óriási, történelmi vereséget szenvedet a kormányzó szocialista párt, amelynek jelöltje a 10 százaléot sem éri el 6-8 százalék körül végezhet. A jelenlegi szocialista államfő, Hollande olyan népszerűtlen, hogy ezt látva, a köztársaság történelmében példátlan módon el sem mert indulni a második elnöki ciklusáért. Ez azonban a pártját nem mentette meg, amely hamarosan az elnöki poszt után minden bizonnyal a parlamenti választást is nagyon el fogja veszíteni.

A választás első fordulója után máris megindult a totális összefogás Marine Le Pen ellen. A fafejű Fillon beismerte a felelősségét a vereségért és egyúttal bejelentette, hogy a centrista jelöltet, Macront támogatja a második fordulóban, mert „meg kell akadályozni a szélsőséges jelölt hatalomra jutását.” A szélsőbaloldali és a szocialista jelölt is minden bizonnyal fölsorakozik majd Macron mögé, így a második fordulóra csak az marad a kérdés, hogy a globalizációt jelentő Macron kétharmaddal vagy háromnegyedes többséggel győzi-e le a magát a nép jelöltjének mondó Marine Le Pent.

A migránspátyolgató globalizáció totális győzelmet arat a francia elnökválasztáson… A párizsi, a nizzai és a többi, emberéleteket követelő merényletek után.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/37502/pics/lead_800x600.jpg
alain juppé,emmanuel macron,francia elnökválasztás,Franciaország,francois fillon,marine le pen,muzulmán beözönlés,nicolas sarkozy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?