Blogolj!

Újabb elmebeteg fenyegetés az Európai Uniótól!


Az Európai Unió 20 millióra büntetné minden egyes migráns miatt Magyarországot, akit hazánk nem hajlandó befogadni a kötelező betelepítési kvóta keretében.

Őket is mind visszaküldené Magyarországra az EU. Ha nem fogadnánk be őket, fejenként 20 milliiót kellen fizetnünk Brüsszelnek...

Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Málta új javaslata szerint a tagországok kormányai 60 ezer eurós támogatásban részesülnének minden olyan menedékkérő után, akit az áthelyezési kvótákon felül fogadnak be, és ugyanennyit kellene fizetniük az esetleges elmaradásaik után - közölték diplomáciai források hétfőn.

A névtelenséget kérő illetékesek tájékoztatása szerint a friss javaslattal megoldást akarnak találni az Európát élesen megosztó migrációs válság kérdésére. A cél a dél-európai országok terheinek enyhítése, illetve az, hogy valamilyen formában a keleti tagállamok is kivegyék a részüket a menedékkérők elosztásából.

Málta olyan mechanizmus felállítását javasolja, amely a migrációs nyomás rendkívüli fokozódásakor életbe lépne, és amelynek értelmében a tagállamoknak a méretük, a lakosságuk és a forrásaik arányát tekintetbe véve kötelezően be kellene fogadniuk menekülteket.

A tervezet szerint az uniós országoknak a kvóta rájuk eső részének legalább felét teljesíteniük kellene, a másik felét viszont anyagi vagy más hozzájárulással is kiválthatnák, például úgy, hogy szakértőket küldenek a fokozottan érintett államokba.

A túlteljesítő tagországok 60 ezer eurós támogatásban részesülnének minden olyan menedékkérő után, akit az áthelyezési kvótákon felül fogadnak be, és ugyanennyit kellene fizetniük az alulteljesítőknek az elmaradásuk után.

A máltai kormány szerint a keleti tagországoknak fokozatosan, három év alatt kellene bevezetniük az új mechanizmust, az átmeneti időszakban tovább fejleszthetnék a menekültügyi rendszerüket.

A javaslatot várhatóan szerdán fogják megvitatni az uniós országok képviselői Brüsszelben.

A máltai tervezet egyes elemeiben emlékeztet az Európai Bizottság sokat bírált tavalyi javaslatára, amely sajtójelentések szerint azóta lekerült a napirendről, s amelynek értelmében a tagállamok menekültenként 250 ezer euró "szolidaritási hozzájárulás" fejében tagadhatnák meg, hogy részt vegyenek a menekültek elosztásában.

 

2
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/37546/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
morotva válasza: Ferenc bejegyzésére 2017-04-25 21:56:49
Mármint belépni az EU-ba? Mert megszavazta a nép. Ha feltesszük a kérdést: Kell e az EU migránsokkal, akkor biztosan most is 80% feletti válasz lenne, de most a NEM-re. Félő, hogy eljöhet az ideje ennek a népszavazásnak is.
Válaszolok
Ferenc 2017-04-25 08:12:46
Hogy miért kellet nekünk
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?