Blogolj!

A menekültügy lesz az előrehozott választás központi témája

Szent Benedek

A baloldal vezette osztrák nagykoalíciós kormány megbukott. A jobboldal radikálisan változtatni akar az eddigi menekültpátyolgató kormányzati politikán. Az esélyek alapján a menekültpátyolgatók nagy bukásra állnak.

A pártok menekültüggyel kapcsolatos álláspontja befolyásolhatja leginkább a szavazók döntését és határozza majd meg az őszi előrehozott választás kimenetelét Ausztriában - olvasható egy friss felmérésben, amelyet a Kurier című lap közölt.

A szociáldemokrata-néppárti kormánykoalíció válságát követően az osztrák parlamenti pártok vezetői a múlt héten megegyeztek abban, hogy 2018 ősze helyett idén október 15-én előrehozott parlamenti választást tartanak.

Az OGM közvélemény-kutató intézet által a múlt héten megkérdezettek 36 százaléka úgy vélte, hogy a biztonság és a bevándorlás lesz a legfontosabb téma a kampányban, 29 százalék szerint pedig a szociális ügyek és a nyugdíj kérdése dönthet. A válaszadók húsz százaléka a gazdasági és a munkaerőpiaci kérdésekre adott válaszok alapján voksol majd. Kilenc százalék számára pedig az oktatás témája a legfontosabb.

Wolfgang Bachmayer, a felmérést végző kutatóintézet vezetője szerint a kisebbik koalíciós fél, az Osztrák Néppárt, az ÖVP szavazói számára a bevándorlás és a biztonság kérdése már ugyanolyan központi szerepet játszik, mint az Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ szavazói körében.

A biztonság és a bevándorlás kérdéseire a megkérdezettek 45 százaléka szerint az FPÖ-nek vannak a legjobb válaszai, 23 százalék szerint az ÖVP, 8 százalék szerint pedig az Osztrák Szociáldemokrata Párt, az SPÖ, a nagyobbik koalíciós partner a legmegbízhatóbb ebben a témában. 

A szociális ügyek és a nyugdíjak tekintetében a legtöbben, a megkérdezettek 32 százaléka az SPÖ-t tekinti a leghozzáértőbbnek, 15 százalék szerint az ÖVP, 11 százalék szerint pedig az FPÖ tudja leghatékonyabban megoldani ezen kérdéseket.

A gazdasági és a munkaerőpiaci témákban is az SPÖ-t látják a legtöbben alkalmasnak, a válaszadók 33 százaléka véli így. Az ÖVP 25, az FPÖ 12 százalék szerint a leghozzáértőbb ezekben a kérdésekben.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/38506/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,christian kern,előrehozott választás,illegális migráció,muzulmán beözönlés,osztrák kormány,övp - osztrák néppárt,sebastian kurz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?