Blogolj!

Macron máris összeállt Merkellel

Szent Benedek

Még ki sem hűlt Merkel előző pincsikutyájának, a bukott szocialista francia elnöknek a helye, az utódja máris engedelmes ölebként pózolt és bólogatott a vasakaratú német kancellár oldalán.

Elkezdődött az EU továbbfejlesztését célzó német-francia javaslatok kidolgozása. Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével német-francia munkacsoport alakult, amely javaslatokat dolgoz ki az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről - jelentette be a két miniszter Berlinben.

A munkacsoport célja egy "ambiciózus roadmap" - menetrend - elkészítése a két kormány júliusi közös ülésére - áll a miniszterek közös közleményében.  Németországnak és Franciaországnak "Az EU-ba vetett bizalom "visszaszerzése konkrét és ambiciózus projektek" révén lehetséges, amelyek "igazi európai többletértéket" képviselnek és megmutatják, hogy az EU a "válasz részét" jelenti a polgárokat az "egyre inkább globalizált világban" foglalkoztató kérdésekre - tették hozzá.

A munkacsoport felállításáról és a javaslatok kidolgozásáról egy héttel ezelőtt állapodott meg Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő. Mindketten jelezték, hogy akár az EU működését szabályozó Lisszaboni Szerződés módosítására is nyitottak.

Németországra és Franciaországra "különleges vezető felelősség" hárul az euróövezet erősítésében - mondta Wolfgang Schäuble a francia gazdasági miniszterrel folytatott megbeszélése után. Brunio Le Maire kiemelte, hogy lendületre, "új dinamikára" van szükség az euróövezeti integrációban, mert az együttműködés elmélyítése eddig nem volt "kellőképpen gyors és egyenes vonalú".  Sok a teendő, és ezeket "együtt fogjuk elvégezni" - jelentette ki a francia gazdasági miniszter.    

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/38569/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,Brüsszel,emmanuel macron,európai unió,francia elnökválasztás,Franciaország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?