Blogolj!

Bebizonyosodott: nem csak a magyarok akarják a migráció azonnali megállítását

Szent Benedek

Egy nagy európai felmérés feketén-fehéren kimutatta: az átlag európai emberek döntő többsége azonnal leállíttatná a muzulmán beözönlést. Csak az európai üzleti, politikai és médiaelit erőlteti a migrációt.

Hiányzik a konszenzus az Európai Unió jövőjét érintő alapvető kérdésekben az EU-országok lakossága és a befolyásos üzleti, politikai és médiaelit között az egyik legtekintélyesebb londoni külpolitikai kutatóműhely kedden ismertetett átfogó nemzetközi felmérése szerint.

A Királyi Külügyi Intézet - londoni székháza után közkeletű nevén a Chatham House - tíz EU-tagállamban, köztük Magyarországon végezte el a felmérést az általános lakosságon belül összesen 10 196, az "elit" tagjai közül 1825 ember bevonásával.

A Chatham House vizsgálata szerint a tíz ország elitcsoportjának átlagosan 59 százaléka, Magyarországon viszont csak a 20 százaléka "ért egyet erőteljesen", vagy "hajlik arra, hogy egyetértsen" azzal a kijelentéssel, hogy a bevándorlás előnyökkel jár az uniós országok számára.

A szélesebb lakossági mintán belül a tíz ország átlagában 6 százalék erőteljesen egyetért ezzel, 21 százalék hajlik arra, hogy egyetértsen, vagyis 27 százalék tartja valamilyen mértékben előnyösnek a bevándorlást.

Magyarországon az így vélekedők aránya azonban csak 6 százalék: 1 százalék vallja erőteljesen, hogy a bevándorlás előnyökkel jár, 5 százalék hajlik erre a véleményre. A magyarok 74 százaléka - közülük 43 százalék erőteljesen - elveti ezt az állítást.

A tíz ország lakosságán belül 53 százalék, a magyar lakosságon belül 62 százalék ért egyet azzal az állítással, hogy az európai életforma összeegyeztethetetlen a muszlim közösségek életformájával.

A felmérésbe bevont uniós országok teljes lakossági mintájában 55 százalék, Magyarországon 64 százalék értene egyet erősen, vagy hajlana arra, hogy egyetértsen a muszlim többségű országokból érkezők további bevándorlásának teljes leállításával a Chatham House kimutatása szerint.

A teljes elitmintán belül viszont csak 31 százalék, Magyarországon 42 százalék értene egyet ezzel valamilyen mértékben.

A tíz ország lakosságának átlagosan 51 százaléka, a magyar lakosság 50 százaléka vallja azt, hogy a nacionalizmus veszélyt jelent Európa békéjére és stabilitására. A teljes elitcsoportban 76 százalék, a magyar eliten belül 61 százalék ért ezzel egyet.

A Chatham House felmérését összeállító szakértők kommentárja szerint az eredményekből az következik, hogy az EU lakossági támogatottságának erősítéséhez nem elégséges csak az uniós állampolgárok gazdasági jólétének növelése, az EU vezetőinek és a tagállamok politikusainak nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük a saját hozzáállásuk és a lakosság véleménye közötti szakadék áthidalására a mélyebbre nyúló társadalmi problémák kezelésében is. Az intézet szerint az EU jövőbeni irányvonaláról folyó vitát át kell terelni olyan problémákra, mint a nemzetállami hagyományoknak és kulturális adottságoknak a lakosság által érzékelt fenyegetettsége, a nemzeti önazonosság elveszítésével kapcsolatos félelmek és a bevándorlás.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/39480/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,európai unió,illegális migráció,muzulmán beözönlés,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?