Blogolj!

Elképesztő brutalitással gyilkolt Ausztriában egy migráns

Szent Benedek

Egy tunéziai férfi politikai okokból ölte meg az idős házaspárt. A nőt megfojtotta, a vak férfit leszúrta és a bottal agyonütötte, majd felgyújtotta áldozatait.

Az egyik áldozat... (fotó: Kronen Zeitung)

Vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték azt a tunéziai származású muszlim férfit, aki a gyanú szerint egy idős osztrák házaspárt gyilkolt meg pénteken Felső-Ausztriában, vélhetően azok pártszimpátiája miatt. Christian Kern osztrák kancellár megdöbbenésének adott hangot.

Az elkövető 1989 óta él Ausztriában, úgy érezte, hogy vallása és származása miatt nem látják szívesen az országban. Minden negatív tapasztalatáért, például a munkaügyi központnál szerzett benyomásaiért vagy szociális támogatásának csökkentéséért az Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) okolta, tettével pedig "példát akart statuálni" az osztrák társadalom előtt. A férfit még 2011-ben állatkínzásért feljelentették és elítélték. A rendőrség közlése szerint a férfi akkor - tévesen - úgy gondolta, hogy egy szabadságpárti képviselő jelentette fel. A sajtó arról írt, hogy a meggyilkolt házaspár fia a szabadságpárt tartományi vezetőjének csapatában dolgozik. 

A rendőrség közlése szerint az 54 éves elkövető politikai okokból ölhette meg az idős linzi házaspárt. A 87 éves férfi és a 85 éves nő korábban még támogatta is anyagilag a tunéziai származású férfit, Mohamed H.-t, aki hetente kétszer élelmiszerboltból vásárolt a házaspárnak. Pénteken egy övvel, farúddal, késsel és benzintartállyal felszerelkezve érkezett az idősekhez, a nőt megfojtotta, a vak férfit leszúrta és a bottal agyonütötte, majd felgyújtotta áldozatait. 

Az elkövető önként jelentkezett a rendőrségen, és miután vallomást tett, a nyomozók egy házkutatást követően megállapították, hogy a férfi egyedül követte el előre kitervelt tettét. Az elkövető vallásos életet élt, radikális csoportokkal nem volt kapcsolata.

"Mély megdöbbenéssel értesültem a linzi házaspár meggyilkolásának mostani nyomozati eredményeiről"

- mondta a kancellár a Kronen Zeitung című osztrák lapnak, hangsúlyozva, hogy az ehhez hasonlatos bűncselekmények lerombolják a társadalom összetartásába vetett hitet, és a legszigorúbban el kell ítélni a hasonló bűntetteket. Kern szerint amennyiben pártszimpátia vagy párttagság miatt történik egy gyilkosság, úgy közösen fel kell lépni a történtek ellen, és meg kell vizsgálni, hogy milyen eszközökkel lehet hasonló "embertelen tetteket" megakadályozni.  

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a Facebook közösségi oldalon tett bejegyzésében azt írta, hogy mélyen megrázták a történtek, a szélsőséges iszlamista elkövető erőszakkal elkövetett tette.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/39926/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,gyilkosság,illegális migráció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?