Blogolj!

Nem vak ez a ló, csak bátor...

Szent Benedek

Úgy tűnik, Macron nem fél a terrorhullám folytatódásától. Mit is mondhatnánk erre? Ismerik a viccet, ugye: Nem vak ez a ló, csak bátor...

Emmanuel Macron megerősítette, hogy ősszel feloldja a rendkívüli állapotot, amely a 2015. november 13-i 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat óta van érvényben Franciaország teljes területén.

"Visszaállítom a franciák szabadságát a rendkívüli állapot feloldásával ősszel, mert a szabadság egy erős demokrácia létének a feltétele"

- mondta. Hozzátette, hogy a rendkívüli állapot feloldását megelőzően a parlament új terrorelhárítási intézkedéseket fog elfogadni.

Az elmúlt másfél év hatodik terrorhárítási törvényében a rendőrség hatásköreinek megerősítését szolgáló intézkedések az elnök megfogalmazása szerint

"bírói ellenőrzés alatt, a szabadsághagyományaink és az alkotmányos követelmények teljes és állandó tisztelete mellett"

lesznek végrehajthatók.

A parlament hatodik és várhatóan utolsó alkalommal meghosszabbítja júliusban a rendkívüli állapotot november 1-ig, majd annak feloldása előtt az új terrorelhárítási törvénybe beemeli a rendkívüli állapot legfontosabb intézkedéseit, azaz állandósítja a rendőrség különleges jogköreit.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/39957/pics/lead_800x600.jpg
emmanuel macron,Franciaország,merénylet,terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?