Blogolj!

Újabb nagy pofon a migránspátyolgatók számára

Szent Benedek

Az olasz belügyminiszter végre szakított a békés menekültekről szóló hivatalos kommunikációval és beismerte, hogy a migránsáradat miatt joggal aggódnak a közbiztonságért az olasz polgárok.

A menedékkérők szabályozatlan érkezésével szembeni határozott fellépés nem jobboldali intézkedés, hanem a nemzetbiztonságot szolgálja - jelentette ki az olasz belügyminiszter Marco Minniti úgy látja, máris sikerült megfékezni az Olaszországba érkező migrációt. Az EU migrációs biztosa szerint azonban újabb migrációs hullám várható.

Marco Minniti hangsúlyozta, hogy a Földközi-tengeren dolgozó civil szervezetek munkáját szabályozó magatartási kódex az után vált elkerülhetetlenné, hogy június 28-án harminchat óra alatt egyszerre több mint 12 ezren érkeztek az olaszországi partokra huszonöt különböző mentőhajóval.

"Ha ez így folytatódik, jelentős feszültséghez vezet Olaszországban, káoszt és félelmet teremtve"

- jelentette ki Marco Minniti. Úgy vélte, hogy a következő évtizedben a migráció lesz a központi politikai téma Olaszországban éppúgy, mint máshol is. 

A belügyminiszter elutasította az olasz baloldali politikai körökben megfogalmazott vádakat, miszerint az civil szervezeteket érintő intézkedések bevezetésével jobboldali politikát folytat. A balközép Demokrata Párt politikusaként tevékenykedő Marco Minniti kijelentette, hogy a magatartási kódex nem jobboldali, hanem a nemzetbiztonságot szolgálja.     

A baloldalnak is azok mellett kell állnia, akik a migrációtól tartanak - mondta az olasz belügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy a migránsok befogadásának korlátai vannak, mivel nem tudnak mindenkit integrálni.

Marco Minniti megjegyezte, hogy a római kormány magatartási kódexét aláíró szervezetek nem "nemesebbek" az ezt elutasító szervezetekhez képest, de aki az együttműködést választja, "nagyobb bizalmat élvez".

„A civil szervezetek mentenek, de Olaszország fogadja be a megmentett embereket, és a mentésnek a befogadó ország állampolgárainak biztonságával is összhangban kell lennie".

Marco Minniti kijelentette, év eleje óta először júliusban csökkent az érkezések száma a tavalyi év ugyanezen hónapjához képest. Az olasz belügyminiszter szerint a következő lépés regisztrációs központok felállítása lesz Líbiában a nemzetközi migrációs szervezetekkel együttműködésben. 

Dimitrisz Avramopulosz EU migrációs és belügyi biztosa a La Stampa olasz napilapnak kijelentette, nem lehet arra számítani, hogy a migrációs nyomás pillanatnyi csökkenése tartós lesz, mert hamarosan újabb hullám várható Líbiából. Hozzátette, a veszélyes líbiai helyzet miatt az országban jelenleg nem lehet nemzetközi táborokat felállítani.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/41106/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?