Blogolj!

Olasz beismerés: nem csak menekültek, hanem dzsihadisták is jönnek

Otto von Bismarck

A szicíliai Pozzalo polgármestere szerint a migráció változóban van, nemcsak elkeseredett menekültek érkeznek az országba, hanem dzsihadisták is.

Roberto Ammatuna szerdán levélben fordult Marco Minniti olasz belügyminiszterhez a migránsok fokozottabb ellenőrzése érdekében.  

Ammatuna a sajtónak nyilatkozva úgy értékelte, hogy a dél-olaszországi partokra érkező migráció "változóban van". Hangsúlyozta, hogy a most érkező migránsok különböznek a korábbiaktól, mivel már nem "elkeseredett menekülőknek" látszanak, hanem "kétes személyeknek". Hozzátette, hogy az utóbbi időben Szicília partjaira dzsihadisták is érkeznek. 

"A Tunéziából induló migráció aggodalmat kelt a dzsihadista sejtekhez tartozó személyek esetleges jelenléte miatt"

- jelentette ki Roberto Ammatuna.

A kevesebb mint húszezer lakosú szicíliai város polgármestere elmondta: a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy egyenesen Marco Minniti belügyminiszternek írt levelet segítséget kérve a migráció által az "első vonalban" érintett Pozzallo biztonsága fenntartására. 

A szicíliai Pozzalóban 2016 januárjától működik a dél-olaszországi regisztrációs központok (hot spot) egyike, amelyet a korábbi migránstáborból alakítottak ki. Itt naponta több száz személyt azonosítanak különbséget téve a menedékkérelemre jogosultak és a gazdasági, tehát illegális bevándorlók között.

Roberto Ammatuna hozzátette, hogy Pozzallo mindig befogadó volt, soha nem volt érezhető rasszizmus a migránsok irányában, de a helyzet megváltozott, és "jobb félni mint megijedni" - mondta a polgármester. Példaként említette, hogy kedden 140 fős tunéziai csoport érkezett, és közülük tizen kiszöktek a táborból. Később a rendőrök elfogták őket és visszakísérték a táborba. "Az eset veszélyérzetet és aggodalmat keltett Pozzallo lakosai között, a befogadás fontos, de a biztonság is" - jelentette ki a polgármester. 

Az olaszországi partokra Líbiából érkező migráció júliustól jelentősen csökkent. Tunézia irányából viszont felerősödött. 

Szeptember közepén Salvatore Martello Lampedusa polgármestere sürgette a szigeten működő hot spot minél előbbi bezárását arra panaszkodva, hogy a tábort szabadon elhagyó, többségében tunéziai férfiak Lampedusa utcáin részegre isszák magukat, lopnak, lakosokat és turistákat zaklatnak.       

Év eleje óta valamivel több mint 106 ezer migráns érkezett Olaszországba, a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett majdnem 134 ezerhez képest - közölte szerdán a római belügyminisztérium.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/43205/pics/lead_800x600.jpg
dzsihadista,illegális migráció,iszlám terrorista,muzulmán beözönlés,Olaszország,terrorizmus,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?