Blogolj!

Újabb nagy vereség elé néz az európai migránspátyolgató baloldal

Szent Benedek

Az oe24.at által október 9-én közreadott közvéleménykutatás. Bár szoros a verseny, könnyen lehet, hogy a baloldal még a második helyről is leszorul...

Németország után Ausztriában is kiszorulhat a hatalomból a szociáldemokrata párt.

Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az a legvalószínűbb, hogy az Osztrák Néppárt, az ÖVP, és a tőle jobbra álló Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ lép koalícióra a vasárnapi, előrehozott parlamenti választások után.

A kutató rámutatott: az ÖVP és az Osztrák Szociáldemokrata Párt, az SPÖ közötti nagykoalíció tizenegy éve van hatalmon, és ez az együttműködés "elfáradt", az osztrák emberek is változást szeretnének.

Ha ennek a társadalmi igénynek megfelelően a nagykoalíció nem folytatja munkáját, két forgatókönyv lehetséges.

Az egyik, a kevésbé valószínű, hogy a szociáldemokraták az FPÖ-vel fognak össze, ami szövetségi szinten nem fordult elő, viszont Burgenlandban ilyen összetételű vezetés van.

Nagyobb az esély arra, hogy az ÖVP és és az FPÖ alkot koalíciót.Annális inkább, mert Sebastian Kurz ÖVP-elnöknek, és Heinz-Christian Strachének, az FPÖ vezetőjének álláspontja "egyre jobban közeledett egymáshoz".

Sebastian Kurz "összezárta saját táborát", és jobbról nyitottá tette, ezáltal el tudott hozni szavazókat az FPÖ-től. Kérdés azonban - tette hozzá a szakértő-, hogy ez a rövid távon sikeres stratégia hosszú távon mit eredményez.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/43542/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,FPÖ - Osztrák Szabadságpárt,heinz-christian strache,osztrák parlamenti választás,övp - osztrák néppárt,sebastian kurz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?