Blogolj!

Párizsi gyilkos muzulmán terror: 130 halálos áldozat

Szent Benedek

A november 13-i volt az első tömegmészárlás, amelynek az volt a célja, hogy minél több áldozatot szedjen.

A terrorizmus elleni küzdelemben Franciaország felkészültebb, mint két évvel ezelőtt - mondta Gérard Collomb francia belügyminiszter a 2015. november 13-i, 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat második évfordulója alkalmából adott interjúban.

A belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a 2012-ben katonák és zsidó gyerekek ellen Toulouse-ban és Montauban elkövetett iszlamista merényletek, majd a 2015 januárjában a Charlie Hebdo szatirikus hetilapnál és egy zsidó élelmiszerboltban végrehajtott dzsihadista támadások után

„a november 13-i volt az első tömegmészárlás, amelynek az volt a célja, hogy minél több áldozatot szedjen". 

A belügyminiszter most hangsúlyozta:

"A szolgálataink felkészültebbek a merényletek meghiúsítására. Minden héten megteszik, hírverés nélkül"

Gérard Collomb szerint Franciaországban a terrorfenyegetettség "továbbra is nagyon magas", de miközben "a terroristajelöltek fejlődnek a módszerek terén, mi is fejlődünk".

A két évvel ezelőtti terrortámadást "egyik országból a másikba ingázó, szervezett kommandók" hajtották végre, ami azóta kevésbé jellemző, de "éppen ezért még nehezebb kiszűrni" a merényletterveket - hívta fel a figyelmet.

A börtönökben tapasztalható radikalizálódást a belügyminiszter szerint a hatóságok figyelemmel kísérik:

"Egyes elítéltek, akik letöltötték a büntetésüket, azért nem szabadulhattak, mert rájöttünk, hogy merényleteket terveznek, amint szabadulnak. Ezért eljárás indult ellenük" 

A belügyminiszter szerint a Szíriába utazó franciák száma mostanra "megközelíti a nullát", és nincs tömeges hazatérés sem, de egyes dzsihadisták "gyerekeit haza kell telepíteni".

Azt is megerősítette, hogy a párizsi merényletek éjszakáján kihirdetett és november 1-jén véget ért rendkívüli állapot 719 napja alatt a hatóságok 32 terrortámadást hiúsítottak meg.

A támadások második évfordulóján Emmanuel Macron államfő hétfőn a túlélők és az áldozatok hozzátartozóinak kíséretében ellátogat a merényletek valamennyi helyszínére.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/44716/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,iszlám terrorista,muzulmán beözönlés,párizsi merényletek,terrorizmus,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?