Blogolj!

A baloldali olasz kormányfő a migránsokkal dicsekszik

Szent Benedek

A bukásra álló olasz baloldal ragaszkodik a migránspátyolgató politikájához. Mint a hülyegyerek a dudáló vonatnak, úgy örülnek Juncker dicséretének. Igaz, mástól már nem nagyon számíthatnak dicséretre a muzulmán hordák beengedéséért. Legfőképpen a választóktól nem. Legutóbb a migránsoktól nagyban sújtott Szicíliában szenvedett hatalmas vereséget a tartományban addig kormányzó baloldal.

Ráadásul a dicsekvésre tényleg semmi alap nincs, hiszen a migránsok közt mindennaposak a lázadások, gyújtogatások, erőszakos cselekmények, a szerintük rossz ellátás és körülmények miatt. Szombaton

A hét végén például fegyverrel kellett megállítani egy tomboló migránst, aki a dél-olaszországi a Caserta városához közeli Gricignano d'Aversa menedékkérő-központjában gyújtotta fel a szobáját. A tomboló 19 éves gambiait két lövéssel tudták csak megfékezni. Válaszul mintegy 30 társa földúlta kisváros központját, rombolva, törve-zúzva, gyújtogatva tomboltak jobb körülményeket követelve.

De már nem csak délen, hanem messze északon, például az olasz-francia határváros, Ventimigliában is elegük van az embereknek a migránsokból. Szombaton kétszáz helyi lakos vonult fel a több mint 24 ezres város utcáin egészen a polgármesteri hivatalig. A menedékre nem jogosult migránsok eltávolítását szorgalmazták azonnali kiutasításukkal Olaszországból. Többek között a "Vissza akarjuk kapni a városunkat!" és a "Ventimigliának elege van!", "Ventimiglia igent mond a befogadásra, nemet a bűnözésre!" feliratú transzparenseket tartottak magasba.

Ehhez képest az olasz kormányfő azt kürtölte világgá, hogy „Olaszország az egyetlen, amely "megfelelő" migrációs politikát folytat Európában”

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök egy olasz humanitárius kormányzati szervezet találkozóján Milánóban úgy fogalmazott, "Itália az egyetlen olyan ország, amelynek a migrációs kérdésekben megfelelő politikája van Európában". Az olasz balközép többségű kormány vezetője kijelentette: amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke dicséri Itáliát, hogy a migránsok befogadásával megmentette Európa becsületét, "büszkék vagyunk arra, hogy olaszok vagyunk, mert nem emelünk falakat és nem zárjuk be a kapukat, kikötőket. Mi azon dolgozunk, hogy a migránsokat megmentsük a bűnszervezetektől és embercsempészektől".

A miniszterelnök a Cuamm-Medici con l'Africa (Orvosok Afrikával), az egyik legnagyobb olasz kormányzati segélyszervezet éves találkozóján szólalt fel.

A tanácskozáson Giuseppe Sala milánói főpolgármester, balközép politikus viszont bírálta a római kormány migrációs politikáját, azt hangoztatva, hogy az utóbbi hónapokban kizárólag azért csökkent jelentősen a Líbiából Olaszországba érkező menekültek száma, mivel Líbia "visszatartja őket embertelen körülmények között". A migrációs hullám attól függően alakul, hogy mit tesznek a líbiaiak - mondta Giuseppe Sala. 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/44746/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés,olasz parlamenti választás,Olaszország,terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?