Blogolj!

A Lovag visszatért!

Szent Benedek

Berlusconi, aki korábban már négy alkalommal volt olasz kormányfő,  80 fölött is elképesztően aktív a politikában. Most ismét nagy visszatérésre készül. Egyelőre azonban csak kampányolni tud, mert a választáson egy büntetőügy miatt nem indulhat. A bírói ítélet ellen azonban fellebbezett. A jobboldali összefogás egyébként egyre esélyesebb a jövő tavaszi olasz választások megnyerésére.

Berlusconi: negyvenévesnek érzem magam

A jövő évi parlamenti választásokra készülő olasz jobbközép első számú vetélytársaként az Öt Csillag Mozgalmat, M5S-t jelölte meg Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország, a Forza Italia elnöke vasárnap pártja választási kampánya elindításakor Milánóban. 

Silvio Berlusconi a párt által rendezett Ötletek Olaszországért (#Idee Italia) nevű párteseményen szólalt fel. Ezzel a volt négyszeres olasz kormányfő Berlusconi megnyitotta a FI választási kampányát, és világossá tette, hogy a kampányt személyesen ő vezeti. 

Berlusconi annak a véleményének adott hangot, hogy a jövő tavasszal esedékes parlamenti választásokon az olaszoknak a két legnagyobb ellenzéki erő, a jobbközép és a szintén ellenzéki Öt Csillag Mozgalom között kell választani, mivel a Matteo Renzi vezette balközép már nem jelent alternatívát. 

Berlusconi hangoztatta:

az M5S soha nem fog nyerni, mert ha ők nyernék a választásokat ez egész Itáliát romlásba vezetné".

Hozzátette, hogy a civil mozgalomból párttá lett Öt Csillag Mozgalmat egy "vén humorista" vezeti, vagyis az M5S alapítója Beppe Grillo. Berlusconi szerint az M5S fiatal politikusai semmihez sem értenek, mivel soha nem dolgoztak. Hangsúlyozta: az M5S rosszabb, mint a kommunisták voltak, akik ellen 1994-ben ő maga politikai színre lépett. 

Több mint húsz évvel ezelőtti jelszavát megismételve a nyolcvan éves Silvio Berlusconi bejelentette, hogy most ismét színre lép, "mert negyvenévesnek érzem magam". 

Pártprogram: nyugdíjminimumtól az ÁFA-mentes kutyakajáig

Választási programját vázolva elmondta, hogy a jobbközép húszfős kormányában 8 politikus mellett 12 "civil" is helyet kap. Ezer euróra emelik a havi nyugdíjminimumot, az idősek számára ingyenessé teszik a fog- és szemorvosi vizsgálatot, valamint áfa-mentesítik a házi állatoknak vásárolt eledelt is. 

Korábban a választási kampány egyik központi témájának számító migrációról Silvio Berlusconi kijelentette, az olaszországi utcákon tartózkodó migránsoktól az olasz nők félnek, és sok olasz már bezárkózik otthonába, és fél kilépni az utcára. Berlusconi szerint a migráció leállítása érdekében Marshall-tervvel kell segíteni Afrikát.

A jobboldali Északi Liga és az Olasz Testvérek (FdI) alkotta jobbközép Hajrá Olaszország koalíció jelenleg több mint 30 százalék felett áll. Megelőzi a más pártokkal szövetséget elutasító M5S-t és a balközép koalíciót is.

Hatalmas választási pofon a migránspátyolgató baloldalnak

A Orbán Viktort lefasisztázó Matteo Renzi ismét hatalmasat bukott. Az egykori olasz miniszterelnök, aki pártja élén visszatérésre készül, nagyon nagy vereséget szenvedett a szicíliai tartományi választáson. A migránsözönből láthatóan nagyon elegük van déli országrészben élőknek is. Matteo Renzi pártja a szociáldemokratának mondott PD vezette eddig a tartományt, de jelöltjük óriási vereséget szenvedve, csak a harmadik helyre futott be a hétvégi választáson.

A jobbközépnek nincsen hivatalos miniszterelnök-jelöltje, hiszen az adócsalásért korábban jogerősen elítélt Silvio Berlusconi nem indulhat a választásokon. Berlusconi az Emberi Jogok Európai Bíróságánál fellebbezett, amelynek ítélete szintén tavasszal várható. 

Az olasz parlamenti választásnak még nem jelentették be az időpontját. Sajtóinformációk szerint március elején vagy május végén lehetne.         

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/45278/pics/lead_800x600.jpg
északi liga,forza italia,olasz parlamenti választás,olasz testvérek,Olaszország,silvio berlusconi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?