Blogolj!

Nagy pofon Soroséknak: Orbáni úton az új cseh kormányfő!


Újabb elképesztően nagy pofon Sorosnak és a migránspátyolgató brüsszeli bürokratáknak: az új cseh kormányfő közölte, hogy elutasítja a kötelező betelepítési kvótákat!

Andrej Babis, az új cseh kormányfő. Számíthat rá Magyarország és Orbán. Megbízható szövetséges lesz a kvóta ellen harcban

Andrej Babis új cseh kormányfő elutasítja a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztásának állandó mechanizmusát az Európai Unió tagállamai között, ahogy azt az európai menedékrendszer (dublini szabályozás) megreformálására kidolgozott javaslat tartalmazza. 

Andrej Babis felhívta Brüsszel figyelmét arra a veszélyre, hogy az ügy új feszültséget teremthet az Európai Unióban, s ennek következtében esetleg további országok válhatnának ki a szervezetből:

"Az Európai Parlament javaslata elfogadhatatlan, mi nem értünk egyet vele. Kitartunk amellett, hogy a kvóták ne legyenek a javaslatban"

- jelentette ki Babis. Ugyanakkor - jegyezte meg - a dublini szabályozás reformjára irányuló javaslat néhány eleme pozitívnak minősíthető. Példaként a menedékkérelmek gyorsabb elbírálását hozta, ami hatékonyabbá tehetné a be nem fogadott migránsok visszaküldését származási országukba.

A parlamenti bizottság javasolta a cseh kormányfőnek: követelje, hogy minden változtatásról csak konszenzuális alapon születhessen döntés.

Az Európai Bizottság kvótaügyben Csehország, Magyarország és Lengyelország ellen indított eljárásával kapcsolatosan Babis közölte: levelet ír Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben részletesen megindokolja Prága álláspontját, és személyes találkozót is kér Junckertől. Erre várhatóan a jövő évben kerülhet csak sor.

"Eljárásomat egyeztetni kívánom Lengyelországgal és Magyarországgal, amelyeket szintén érint a kvótaper"

- szögezte le Andrej Babis, akinek kormányát szerdán nevezte ki a cseh államfő.     

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/45946/pics/lead_800x600.jpeg
andrej babis,csehország,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés,soros györgy,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2017-12-13 23:09:46
Én még várnám a szlovák kétszínű Fico nyílt bejelentkezését! Fico továbbra is tartja magát az ide is, oda is (se ide se oda) mentalitást!

Majd remélem, több eu-s politikus is (Tuskhoz hasonlóan) kinyilvánítja véleményét...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?