Blogolj!

Kurz nem hajlandó fenyegetni a kvótát elutasító országokat


Csillapítani kell a feszültséget az EU keleti és nyugati országai között – mondta az új osztrák kancellár Brüsszelben, jelezve, hogy rá ne számítsanak a kvótát elutasító országok megzsarolásában.

Csillapítani kell a feszültséget az Európai Unió keleti és nyugati tagországai között, és a következő években Ausztria segíteni szeretné ezt a folyamatot - jelentette ki Sebastian Kurz új osztrák kancellár kedd este Brüsszelben, miután a főbb uniós intézmények vezetőivel egyeztetett.

Rövid sajtóértekezletén Kurz országa és kormánya Európa-pártiságát hangsúlyozta, ugyanakkor kiemelte, hogy Bécs erősítené az EU-ban a szubszidiaritás elvét, azaz azt a szempontot, hogy minden kérdést lehetőleg a legalacsonyabb szinten kezeljenek.

Kiemelte:

„az Európai Uniónak meg kellene erősítenie a közös fellépést a fontosabb kérdésekben, a kisebb ügyekben viszont hátrébb kellene lépnie".

Rámutatott, jó iránynak tartja, hogy az Európai Bizottság az utóbbi években csökkentette a jogalkotási javaslatok számát.

Hozzátette:

„kormányom proaktívan hozzá kíván járulni az illegális bevándorlás elleni fellépéshez, ugyanis  kizárólag annak megállításával lehet a jövőben is fenntartani a belső határellenőrzés nélküli schengeni rendszer működését.”

Újságírói kérdésre válaszolva Kurz elmondta, "természetesen elfogadják" a menedékkérők EU-n belüli áthelyezéséről szóló korábbi döntéseket, de fontosnak tartotta aláhúzni:

"ez önmagában nem jelent megoldást a migrációs válságra. Biztosítani kell a külső határokat, nekünk kell eldöntenünk, hogy ki jöhet Európába, nem az embercsempészeknek".

Az új kancellár a jogállamisági elvek, valamint a közös uniós szabályok és értékek fenntartásának szükségességéről is beszélt, kiemelve, ezeket kivétel nélkül minden országban tiszteletben kell tartani.

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/46199/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés,sebastian kurz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
István 2017-12-26 06:06:10
Egyetértek Kurz Kancellárral ! végre van még egy normális társa Orbán Viktornak!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?