Blogolj!

Orbáni interjút adott Kurz és nagyokat rúgott Junckerbe

Szent Benedek

Juncker és a többi migránspátyolgató számára sokkoló interjút adott az új osztrák kancellár. Kurz ráadásul a német lapban kimondta azt, amit Orbán Viktor több mint két éve hangoztat: a kvóta nem megoldás és arra semelyik uniós országot nem szabad rákényszeríteni. Nem lesz népszerű Brüsszelben azzal sem, hogy gazdasági bevándorlókról beszélt, azzal meg végképp nem, hogy ezeket nem szabad beengedni, hanem a szülőföldjükön kell őket segíteni.

Csak az Európai Unió megosztottságának mélyüléséhez vezet, ha rákényszerítik a tagállamokra a menekültek befogadását. Ezt Sebastian Kurz jelentette ki a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban.

„A kötelező kvóta nem tartós megoldás a menekültproblémára!”

- mondta az osztrák kancellár a német lapnak.

„Minden tagállamnak önállóan kell eldöntenie, hogy befogad-e embereket, és ha igen, akkor mennyit”

- szögezte le Kurz és azt is elmondta, amit egyébként minden józanul gondolkodó ember tud:

„a kvótákról folytatott vita pedig egyébként is szinte teljesen értelmetlen"

Az új, néppárti osztrák kancellár meg is indokolta az álláspontját:

"az Európába induló migránsok nem Bulgáriában vagy Magyarországon akarnak élni, hanem Németországban, Ausztriában vagy Svédországban"

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen uniós menekültügyi rendszerre van szükség, úgy vélekedett, hogy "teljesen elmosódott a határ a menedékjog és a gazdasági migráció között".

Kurz nem hajlandó fenyegetni a kvótát elutasító országokat

Csillapítani kell a feszültséget az EU keleti és nyugati országai között - mondta az új osztrák kancellár Brüsszelben, jelezve, hogy rá ne számítsanak a kvótát elutasító országok megzsarolásában. Csillapítani kell a feszültséget az Európai Unió keleti és nyugati tagországai között, és a következő években Ausztria segíteni szeretné ezt a folyamatot - jelentette ki Sebastian Kurz új osztrák kancellár kedd este Brüsszelben, miután a főbb uniós intézmények vezetőivel egyeztetett.

Kifejtette, hogy a rászorulóknak a hazájukban kell segíteni, és ha ez nem lehetséges, akkor a szomszédos államokban. Ha ez sem lehetséges, akkor az adott kontinens biztonságos területein kell segítséget nyújtani. Ezeket a területeket az Európai Uniónak támogatnia kell, és "talán meg is kell szerveznie és katonailag biztosítania".

Hozzátette: utolsó lépésként helyben kiválaszthatjuk, hogy kinek szabad Európába jönnie!

„azt pedig nem lehet tovább folytatni, hogy mindenkit befogadunk, akinek embercsempész segítséggel sikerül bejutnia az EU-ba illegálisan!"

Ha hiányzik a "politikai akarat" egy ilyen menekültügyi rendszer kiépítéséhez, "továbbra is milliók fognak útnak indulni", és "sokan meghalnak majd menekülés közben, az embercsempészek pedig sok pénzt keresnek".

Az osztrák kancellár igennel felelt arra a kérdésre, hogy megvan-e a politikai akarat mindehhez, és kiemelte, hogy "európai szinten nagyon sok minden megváltozott a menekültkérdésben". Így már mindenütt felismerték, hogy "helytelen" volt a 2015-ben választott út. Most ennek a felismerésnek "konkrét politikává kell válnia" - mondta Sebastian Kurz.

Elképesztő videó! Kurz elmenekült Juncker júdás-csókja elől

Emlékezetes jelenet volt, amikor a feltehetően erősen ittas Juncker, önkontrolját vesztve, pofozni kezdte a magyar kormányfőt. A világ minden tisztességes intézményében, a másnap reggeli kijózanodást követően azonnal jön a lemondás. Ha nem, akkor a kirúgás... Nos, Juncker nem mondott le (tán ki se józanodott azóta) és ki sem rúgták, sőt, gondtalanul folytathatja részeg ámokfutását.

Az EU előtt álló feladatokról szólva hangsúlyozta: először is tudomásul kell venni, hogy a belső határok csak akkor lehetnek nyitva, ha a külső határokat "rendesen védik".

"Másodszor: a jogállamiság és a demokrácia Európa megkérdőjelezhetetlen alapja", és "itt nem lehetnek kompromisszumok, Lengyelországgal szemben sem".

"Harmadszor: éppen Ausztriában és Németországban erősebben tudatosítani kell, hogy az EU valamennyi tagja azonos értékű és egyenrangú"

- üzent Sebastian Kurz azoknak a politikusoknak és újságíróknak, akik kioktatják és fenyegetik Magyarországot is, hozzátéve:

"Közép-, és Nyugat-Európában még túl gyakran lenézik a fiatalabb keleti tagországokat, ami negatív érzelmeket szül".

Az osztrák kancellárt kérdezték a többi között az úgynevezett importált antiszemitizmusról, amelyről elmondta, hogy az nagy probléma Ausztriában, mert "a migráció révén sok olyan ember érkezett, akik az antiszemitizmust szinte az anyatejjel szívták magukba". A zsidóellenességnek és az Izrael-ellenességnek Ausztriában "nem lehet helye, számomra ebben a zéró tolerancia érvényesül" - mondta Sebastian Kurz.

Az iszlám ausztriai helyzetéről szólva rámutatott, hogy a muzulmán vallás 1912 óta elismert vallás Ausztriában, és jelenleg 700 ezer híve van. A vallásszabadság fontos vívmány, "de a politikai iszlamizmusnak nincs helye Ausztriában".

Arra a kérdésre, kijelentené-e, hogy az iszlám hozzátartozik Ausztriához, azt mondta, hogy ezt már korábban is kijelentette. "Ki kell mondanunk a valóságot: az iszlám hozzátartozik Ausztriához" - fogalmazott Sebastian Kurz. Hozzátette, hogy az utóbbi években rendre több mint 100 ezer bevándorló érkezett hazájába. "Ausztria bevándorlóország."

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/46357/pics/lead_800x600.png
Ausztria,illegális migráció,jean-claude juncker,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés,orbán viktor,sebastian kurz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?