Blogolj!

Olaszország 2017 – Itália megrettent, bukóban a migránspátyolgató baloldali kormány

Szent Benedek

Olaszország végre fölébredt és rákényszerítette a migránspátyolgató baloldalt arra, hogy foglalkozzon végre az olaszok érdekeivel is. A bukásra álló baloldali kormány természetesen ezt is olyan baloldali, azaz álságos módon teszi. Egyrészt év közben kineveztek egy új belügyminisztert, akinek a migráció megfékezését szabták feladatul, ezzel együtt azonban baloldali vezetők szerveztek nagy tüntetést az illegális migránsok részére, amelyben a pofátlanság netovábbjaként többi közt több pénzt, azaz segélyt és ingyenlakásokat követeltek.

Silvio Berlusconi a Forza Italia vezetője, és Matteo Salvini az Északi Liga elnöke. Győzelemre vezethetik az olasz jobboldalt

Az európai politikában sem tudott változni az olasz kormány. A társadalmi nyomás miatt szabadulnának a migránsoktól, de ezt nem az ésszerű módon tennék, azaz nem visszaküldenék őket, hanem megpróbálják a kötelező betelepítési kvóta keretében a többi EU-s tagállamra ráerőszakolni. Ezért aztán számos ideges kirohanást és fenyegetést intéztek a kvótát ellenző országok, leginkább Magyarország és személyesen Orbán Viktor ellen.

Az év egyébként egy új miniszterelnökkel indult, mert a tavaly decemberi népszavazáson csúfosan megbukott Renzit, párttársa, Paolo Gentiloni váltotta. Renzi volt az a miniszterelnök, aki számos alkalommal gyalázta Orbán Viktort, lenácizva a magyar miniszterelnököt, amiért a migránsáradat megállítását követelte.

A bukott migránspátyolgató nem tud leszokni Magyarország gyalázásáról

Európa egyik leginkább migránspátyolgató politikusa a decemberi csúfos bukása után ismét miniszterelnök akar lenni. Közben már a családját is érintik a korrupciós ügyek, de mindez őt nem érdekli, inkább Magyarországot szapulja megint. Háromnapos politikai nagygyűléssel indította el személyes választási kampányát pártja főtitkári tisztsége és a jövőbeli miniszterelnöki szék megszerzésére Matteo Renzi volt olasz kormányfő pénteken Torinóban.

És bár Renzi megbukott és lemondott, nem tudott csendben elvonulni, hanem azonnal a visszatérésén és saját pártja miniszterelnökének, illetve pártelnökének megbuktatásán dolgozott. Az előbbi egyelőre nem, az utóbbi sikerült neki, így aztán Renzi visszatért a baloldal élére, immár miniszterelnök-jelöltként. Ezt persze az olasz választók olyannyira nem tolerálják, hogy nem csak az idei helyhatósági választásokon osztottak ki méretes pofonokat a Renzi vezette baloldalnak, hanem a párszövetség népszerűsége történelmi mélypontra zuhant. És – most legalábbis úgy tűnik – a jövő márciusban esedékes választásokon parlamenti választásokon történelmi bukást elkönyvelve esélyes sem lesz megszorítani sem a visszatérő Berlusconi vezette jobboldalt, sem a rendszerkritikus Öt Csillag Mozgalmat. Jelen állás szerint ugyanis ez a két párt, illetve pártszövetség esélyes a győzelemre.

Mind az M5S, mind pedig a Forza Italia jelentős változást hozhat Olaszországban. A migrációs politikában például mindenképpen. A radikálisabb változást a 81 évesen ismét visszatérő Silvio Berlusconi vezette jobboldali győzelem jelentené, hiszen ők az illegális migráció teljes leállítását és a már beözönlöttek mielőbbi hazaküldését tűzték ki célul.

A Lovag visszatért!

Berlusconi, aki korábban már négy alkalommal volt olasz kormányfő, 80 fölött is elképesztően aktív a politikában. Most ismét nagy visszatérésre készül. Egyelőre azonban csak kampányolni tud, mert a választáson egy büntetőügy miatt nem indulhat. A bírói ítélet ellen azonban fellebbezett. A jobboldali összefogás egyébként egyre esélyesebb a jövő tavaszi olasz választások megnyerésére.

Az azonban némi bizonytalanságot okoz, hogy ki is fogja vezetni az olasz jobboldali pártszövetséget. Az újra színre lépő egykori négyszeres kormányfő, Berlusconi jelenleg hivatalosan nem lehet jelölt, mert egy korrupciós ügyben elítélték és eltiltották a közügyektől. Ám a Lovag megtámadta ezt a bíróságon, de döntés csak tavasszal várható. A trónkövetelő, az Északi Liga vezetője, a fiatalabb nemzedék új csillaga, Matteo Salvini. Ő nyíltan hirdeti, hogy Orbán Viktorhoz hasonló politikai irányvonalat képvisel, például menekültügyben.

A baloldal egy része érzékeli is, hogy mi az olasz emberek elvárása és például a baloldali belügyminiszter már-már orbáni mondatokkal, sőt eszközökkel küzd a beözönlés megfékezéséért. Olaszország tengeri határainak lezárása, vagyis a líbiai parti ellenőrzés megerősítése, valamint a mentések szigorú szabályozása augusztustól a migráció rohamos visszaeséséhez vezetett. Ez persze nem ment zökkenőmentesen. hiszen a Soros-zsoldosok nem csak Magyarországon dolgoznak gőzerővel, hanem például Itáliában is sokan aktívak közülük az embercsempészek cinkosaivá vált migránsmentő álcivil szervezetekben.

Olasz ügyészek buktatják le Sorost?

A gyilkos maffiával is megküzdő olasz ügyészek az ördögtől sem félnek. Így aztán nem tartanak Soros Györgytől és a migránspátyolgató civil szervezeteitől sem. Kimondták: az embercsempészek és a menekülteket „támogató" civil szervezetek összejátszanak. Követelik, hogy a külföldi finanszírozású civil szervezeteket világítsák át...

A szigorodó fellépés ellenére 2017-ben így is legalább 120 ezren érkeztek Olaszországba. Igaz, ez jóval kevesebb a 2016-os 181 ezernél.

A migrációs politikában történt félszívű, felemás váltás azonban jövőre várhatóan nem lesz elegendő a balközép erők kormányon maradásához. 2017 végére Matteo Renzi politikai csillaga vélhetően végérvényesen lehanyatlott, a mindenkori legalacsonyabb szintre - 24 százalékra - taszítva a balközép Demokrata Párt népszerűségét. Ellenben a Silvio Berlusconi vezette jobbközép népszerűsége már megközelíti a negyven százalékot. A lovag visszatérése az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom eddigi sikerét is megfékezte, olyannyira, hogy az év legnagyobb téttel bíró választását Szicíliában, már magabiztosan a jobboldal nyerte, leváltva a baloldalt és megelőzve az Öt Csillagot…

Hatalmas választási pofon a migránspátyolgató baloldalnak

A Orbán Viktort lefasisztázó Matteo Renzi ismét hatalmasat bukott. Az egykori olasz miniszterelnök, aki pártja élén visszatérésre készül, nagyon nagy vereséget szenvedett a szicíliai tartományi választáson. A migránsözönből láthatóan nagyon elegük van déli országrészben élőknek is. Matteo Renzi pártja a szociáldemokratának mondott PD vezette eddig a tartományt, de jelöltjük óriási vereséget szenvedve, csak a harmadik helyre futott be a hétvégi választáson.

Mindezek alapján joggal bízhatunk abban, hogy 2018 nyarára Ausztria mellett egy nagy EU-s ország, Olaszország is csatlakozik a V4-ek, migrációt megállítani és visszafordítani igyekvő politikájához.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/46612/pics/lead_800x600.jpg
civil szervezetek,fegyveres európai határvédelem,forza italia,george soros,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,matteo salvini,muzulmán beözönlés,olasz parlamenti választás,Olaszország,öt csillag mozgalom,renzi,silvio berlusconi,soros györgy,v4,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?