Blogolj!

Vége lesz a migránsbiznisznek? Junckerrre, Sorosra újabb nagy pofon vár – ezúttal Rómából

Szent Benedek

Berlusconi megígérte: választási győzelme esetén az olasz jobboldal nem csak megállítja a migránsözönt, hanem mindenkit hazazavar, aki nem tényleges háborús menekült, hanem gazdasági bevándorló. Három hónappal a voksolás előtt Berlusconiék nagyon jól állnak. Az olasz társadalomnak ugyanis nagyon elege van a több mint fél millió migránsból, akik munkát nem végeznek, ellenben sok pénzbe kerülnek az adófizetőknek. Ráadásul drasztikusan romlott a közbiztonság is.

Győzelme esetén az olasz jobbközép megállítja a migrációt - mondta hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a tavaszi választásokra készülő jobbközép koalíció vezetője az Il Foglio napilapban, emlékeztetve, hogy a "legóvatosabb" felmérések szerint is Olaszországban 500 ezer illegális bevándorló tartózkodik.

Silvio Berlusconi kijelentette: ez a mintegy félmillió migráns az utóbbi években érkezett Olaszországba, vagyis a baloldali kormányok időszakában. Ezeknek az embereknek nincs lehetőségük törvényes munkavégzésre, ezért a törvény megszegésére kényszerülnek, feketén dolgoznak, prostitúcióból, drogkereskedelemből, lopásból tartják fent magukat - mondta Berlusconi. 

Sokkoló adatok a migránsokról

A legfrissebb olasz statisztikai adatok szerint az 57 milliós Olaszországban valamivel kevesebb mint hat millió bevándorló él. Számuk 1,5 százalékkal emelkedett egy évvel ezelőttihez képest. Az Olaszországban tartózkodó bevándorlók 8,2 százaléka számít illegálisnak, ami azt jelenti, hogy nincs bejelentve és nincs tartózkodási engedélye. Utóbbiak jelentős része évek óta Olaszországban él és alkalmi munkát végez.

A jobbközép választási koalíciót vezető Hajrá Olaszország (FI) politikusa hangsúlyozta, hogy az olaszoknak a migrációval szembeni félelmeit kizárólag a migráció leállításával lehet eloszlatni, a migráció lelassítása nem elegendő. Hozzátette: ha a jobbközép pártok a tavaszi  parlamenti választásokon kormányra jutnak, "komoly" visszatoloncolási politikát vezetnek be eltávolítva azokat, akik nem számítanak menekülteknek és nincs joguk Olaszországban maradni. 

A 81 éves Berlusconi vezette jobbközép koalíció, amelyet a FI, az Északi Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és más kisebb jobbközép formációk alkotnak, vasárnap közölte választási programját. Ebből Silvio Berlusconi mindenekelőtt a jobbközép által tervezett adócsökkentést emelte ki. 

Matteo Salvini, Giorgia Meloni és Silvio Berlusconi, a három nagy olasz jobboldali párt vezetője január 7-én, a koalíciós szövetség hivatalos bejelentésén

Azt mondta, az olasz jobbközép nem tünteti fel választási logójában az Európai Unió jelképeit, mivel ez már nem De Gasperi, Adenauer, Schuman Európája, ez a bürokraták és az ostoba szabályok Európája, amelyet gyökeresen át kell alakítanunk, ha meg akarjuk menteni". Silvio Berlusconi hozzátette: "Európa-pártinak lenni nem azt jelenti, hogy úgy teszünk, mintha minden rendben menne". 

A jobboldali szövetség kampánylogója, benne Berlusconi nevével

Az egykori olasz miniszterelnök - akit adócsalás miatt elítéltek, s ezért  jelenleg nem megválasztható - hangsúlyozta, hogy győzelem esetén a jobbközép miniszterelnökét a FI nevezi meg. Nevet azonban nem mondott.  

Olaszország 2017 - Itália megrettent, bukóban a migránspátyolgató baloldali kormány

Olaszország végre fölébredt és rákényszerítette a migránspátyolgató baloldalt arra, hogy foglalkozzon végre az olaszok érdekeivel is. A bukásra álló baloldali kormány természetesen ezt is olyan baloldali, azaz álságos módon teszi. Egyrészt év közben kineveztek egy új belügyminisztert, akinek a migráció megfékezését szabták feladatul, ezzel együtt azonban baloldali vezetők szerveztek nagy tüntetést az illegális migránsok részére, amelyben a pofátlanság netovábbjaként többi közt több pénzt, azaz segélyt és ingyenlakásokat követeltek.

Az olaszországi politika és értelmiség napilapjának számító Il Foglio nyolcvan nappal a március 4-i parlamenti választások előtt készített interjút Berlusconival. A napilap szerint a volt kormányfő megítélése jelentősen megváltozott Olaszországban és Európában is, mivel egykori bírálói és politikai ellenfelei is úgy vélik, Berlusconi lehet az egyetlen, aki képes megfékezni az Öt Csillag Mozgalom (M5S) populista politikáját Olaszországban. 

Silvio Berlusconi szerint az M5S a második világháború óta a legnagyobb veszélyt képviseli az olaszok számára, mivel a civil mozgalomból lett párt mindennel és mindenkivel szembeni "rebellis" politikája "hamis demokráciát" hirdet.

A legfrissebb előrejelzések szerint a Silvio Berlusconival ismét egységbe forrott olasz jobbközép népszerűsége megközelíti a negyven százalékot. A FI túllépte a 16 százalékos támogatottságot, az Északi Liga ennél is erősebb és Olaszország északi régióiban megközelítheti a 30 százalékot is, az FdI öt százalékon áll. A jelenlegi olasz választási rendszer miatt azonban nem biztos, hogy ez elég lesz a stabil kormánytöbbséghez.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/46957/pics/lead_800x600.jpg
északi liga,forza italia,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,matteo salvini,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés,olasz parlamenti választás,olasz testvérek,Olaszország,silvio berlusconi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?