Blogolj!

Megint özönlenek Európába a migránsok


Ugrásszerűen nőtt a Líbiából Olaszország felé útnak indult migránsok száma. Hétfőn több mint 1300-an érkeztek a dél-olaszországi partokra, hónapok óta először ilyen sokan egyszerre. A migránsok között feltűnően sok a szülői kíséret nélküli kiskorú. 

A hatóságok tájékoztatása szerint Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon szombaton és vasárnap kimentett csoportokról van szó.

Több mint ötszáz fő az EuNavforMed katonai művelet egyik német hajójával érkezett meg a szicíliai Catania kikötőjébe. További több mint ötszáz embert az Sos Mediterranee nem kormányzati szervezet Aquarius nevű hajója mentett meg és szállított a szicíliai Trapaniba. A többieknek más civil mentőhajók segítettek az olasz parti őrség koordinálásával. 

A migránscsoportokat mind Líbia partjairól indultak útra gumicsónakokkal. Az egyik hajó fel is borult, utasainak a líbiai parti őrség sietett a segítségére: több mint kétszáz embert tudtak kimenteni és visszaszállítani Líbiába. Tizenegyen a tengerbe fulladtak líbiai források szerint. 

Az olasz hatóságok információi szerint az olaszországi partokra érkezett migránsok között feltűnően sok a szülői kíséret nélküli kiskorú. 

Ilyen sokan egyszerre legutóbb tavaly ősszel, majd előtte tavaly nyár elején érkeztek Dél-Olaszországba.

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/51738/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,muzulmán beözönlés,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-25 19:40:54
Köszönjék meg Merkel muttinak. Amit főztek, egyék is meg, csak minket hagyjanak ki ebből az egészből, mert elegünk van a marháskodásból.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?