Blogolj!

Káoszba taszítja a baloldal a migránsoktól szenvedő Itáliát

Szent Benedek

Hiába nyerte magasan a két hónappal ezelőtti választást a migránsbeözönlés ellene keményen fellépő jobboldal, a kormánytöbbséget nem tudták elérni. A baloldal és a liberálisok pedig mindenáron akadályozzák egy új, jobboldali vezetésű kormány megalakulását, miközben egymással sem hajlandóak koalícióra lépni. Közben a jobboldal tovább erősödött, ezért a baloldali államfő nem akar új választást kiírni, inkább szakértői kormány felállítását fogja erőltetni.

A migránsok járnak jól az olasz kormányalakítás elhúzódásával

Sergio Mattarella olasz államfő bejelentette, hogy hétfőn újabb és egyben utolsó konzultációra szólítja a parlamenti pártokat a kormányalakítás érdekében. 

Az olasz államfő közleménye szerint a március 4-i parlamenti választások óta a pártok kiinduló pozíciói nem módosultak, semmilyen előrelépés nem történt a kormánytöbbség létrehozására. Sergio Mattarella ezért hétfőig még néhány napot adott a pártoknak az egyeztetésekre. Hétfőn egy újabb és egyben utolsó konzultációt tart a parlamenti erőkkel az elnöki palotában. 

Az eddigi gyakorlattal ellentétben az államfő nem két napon át, hanem egy nap alatt fogadja a pártok delegációit. Ha ekkor sem látja adottnak a kormánytöbbség megalakulásának feltételeit, Sergio Mattarella elnöki hatáskörével maga jelölhet ki miniszterelnök-jelöltet, akinek személyéről a parlament bizalmi szavazás keretében dönt. Ez akár szakértői kormány vagy meghatározott időre szóló kormány megalakítását is jelentheti. 

Sergio Mattarella április 4-én és 5-én, majd április 12-én és 13-án konzultált a pártokkal. Ezt követően - április 18-án és 19-én - a szenátus elnökét Maria Elisabetta Alberti Casellatit bízta meg, hogy felmérje a legnagyobb párt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga vezette jobbközép együttes kormányzás esélyeit. Április 23. és 25. között a képviselőház elnöke Roberto Fico mérte fel az M5S és a balközép Demokrata Párt közti koalíció lehetőségét. Minden eddigi konzultáció eredménytelenül záródott. 

Az M5S a Ligával és a PD-vel is kész kormányozni, de kizárja a jobbközép koalícióhoz tartozó Silvio Berlusconival és pártjával, a Hajrá Olaszországgal (FI) közös kormányt. A Liga azonban nem hajlandó megtörni a FI-vel alakított jobbközép egységét. 

A PD először ellenzékbe akart vonulni, majd közeledést mutatott az M5S-hez, de Matteo Renzi volt PD-főtitkár végül megvétózta az M5S-szel közös kormányt, ami a PD belső megosztottságához vezetett. 

Olaszország föllázadt Soros, Juncker és a migránsok ellen!

Újabb Orbángyalázó baloldali kormány és párt bukott meg, ezúttal ráadásul az Európai Unió harmadik legnagyobb országában zavarták el a választók a migránspátyolgatókat. A vasárnapi választásokat az a Silvio Berlusconi vezette jobboldali pártszövetség nyerte, 35 százalék fölötti eredménnyel, amely nem csak a muzulmán beözönlés ügyében ért teljes mértékben egyet az orbáni politikával, hanem - választási ígéreteik szerint - több területen, például a családtámogatási politikában is követni akarják a magyar miniszterelnököt.

Luigi Di Maio, az M5S miniszterelnök-jelöltje szerint az egyetlen megoldás a választások minél előbbi megismétlése. 

Matteo Salvini, a Liga vezetője kijelentette: az államfőnek a számos kudarcba fulladt kísérlet után most őt kell megbízni a kormányalakítással, mivel a márciusi választásokon a jobbközép kapta a legtöbb szavazatot, és azóta a jobbközép jelöltjei megnyertek két tartományi elnöki választást is.

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/52225/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,matteo salvini,muzulmán beözönlés,olasz parlamenti választás,Olaszország,renzi,silvio berlusconi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?