Blogolj!

Brüsszeli sokk: Csehország ismét határozott nemet mondott a kvótára

Szent Benedek

Az illegális migráció problémáját Európán kívül kell megoldani, s a kötelező bevándorlási kvóták Csehország számára továbbra is elfogadhatatlanok – szögezte le Andrej Babis ügyvezető cseh miniszterelnök.

"Európának az illegális migráció problémáját az európai kontinensen kívül kell megoldani. A bevándorlási kvóták helyett az ENSZ Biztonsági Tanácsa szintjén el kellene érni, hogy béke legyen Szíriában vagy Líbiában, és hogy ezeket az országokat újjáépítsék"

- jelentette ki Babis abban az interjúban, amely a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilapban.

"A kvóták számunkra elfogadhatatlanok. Világos, hogy van néhány szövetségesünk, főleg a V4-ek és néhány további állam, bár azok nem olyan radikálisak, mint mi. A másik oldalon olyan államok is vannak, amelyek tőlünk lényegesen eltérő álláspontot képviselnek. A helyzet folyamatosan alakul, s egészében optimista vagyok"

- fejtette ki a cseh ügyvezető kormányfő. Szerinte a visegrádi csoport szeretné, ha megmaradnának Európa hagyományos értékei:

"Szeretnénk megtartani azokat az értékeket, amelyekről olyan sokat beszélnek. Azt, amit elődeink hoztak létre, a mi életmódunkat. Erről van most szó"

- szögezte le Andrej Babis, akinek első, kisebbségi kormánya januárban nem kapta meg a parlament bizalmát.     

A Babis által vezetett ANO nevű mozgalom tavaly októberben megnyerte a képviselőházi választásokat. Jelenleg egy ANO-szociáldemokrata koalíciós kormány felállításáról folynak a tárgyalások, amelyet a kommunista párt kívülről támogatna, és így többsége lenne a parlamenti alsóházban.     

A CTK úgy értesült, hogy a kvóták elutasítása bekerült az új kormányprogram tervezetébe is.

"A kormány egyik legfőbb célja, hogy az Európai Unióban küzdeni fog a cseh állampolgárok érdekeiért, és elutasítja a menekültkvóták módosítását, mert ez a tervezett megoldás nem hatékony, és megosztja Európát"

- idézi a cseh hírügynökség a kormányprogram tervezetét azzal, hogy egyelőre hivatalosan el nem fogadott változatról van szó. A dokumentum szerint Csehország a menekültprobléma európai megoldásaként az EU külső határainak védelmét fogja szorgalmazni.

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/52626/pics/lead_800x600.jpg
andrej babis,csehország,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?