Blogolj!

Ma valóra válhat Brüsszel, Juncker és Merkel egyik legszörnyűbb rémálma


Brüsszel és Berlin sokkban! „Az olaszok az elsők!” – szögezte le az egyik új kormánypárt vezetője, Matteo Salvini. Olyan új olasz kormány alakul, amely mindenben szembe megy a brüsszelitákkal és Merkel politikájával. Hazazavarják a fél millió illegális migránst, adósságelengedést kérnek és a brüsszeli bürokraták hatalmának csökkentéséért harcolnak. Bevezetik az alapjövedelmet, de munkához kötik, megszigorítják az iszlám tevékenységét Itáliában és keményen ellenőrizni fogják a külföldről támogatott migránspátyolgató civil szervezeteket.

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga Giuseppe Conte jogászt javasolja közös miniszterelnök-jelöltként - jelentette be hétfőn Luigi Di Maio, az M5S párt vezetője mikroblogján.

"Igazán büszke vagyok, hogy Giuseppe Contéra esett a választás, hogy ő legyen a két párt megegyezésén alapuló politikai kabinet vezetője"

- írta Di Maio.

Di Maio szerint annak ellenére, hogy Conte nem szerzett parlamenti mandátumot, az M5S párt a létrehozandó kabinet tagjának jelölte.

Giuseppe Conte jogászprofesszor a Liga-M5S közös kormányfő-jelöltje

Matteo Salvini, a Liga vezetője - miután Sergio Mattarella államfővel egyeztetett a kormányalakításról - brüsszeli bírálatokra reagálva kijelentette:

„senkinek sincs félnivalója az Öt Csillag Mozgalom és a Liga közös kormányától. Nagyon nagy kedvünk van elkezdeni a kormányzati munkát. Talán néhány külföldi személynek változtatnia kellene az ezzel a kormánnyal kapcsolatos hozzáállásán. Olaszországban a remény, a gyarapodás és a jövő kormánya alakul meg. Az olaszok az elsők"

- hangsúlyozta a 45 éves milánói politikus, nyilvánvalóan és tudatosan használva Trump „Amerika az első!” – kampányszlogenjét Olaszországra adoptálva.

Matteo Salvini a Liga elnöke, leendő belügyminiszter

Az egyetlen, utolsó akadályt a baloldali államfő jelentheti, ugyanis ahogy a média rámutatott Sergio Mattarella elnök nevezi ki a kormányfőt, de nem köteles elfogadni a két párt által javasolt Conte személyét. Sajtóértesülések szerint Mattarella kedden nyilatkozik a jelöltről.

Az 54 éves Giuseppe Conte egyébként újoncnak számít a politikában. A dpa német hírügynökség összeállítása szerint első pillantásra szöges ellentéte egy olyan személynek, akit az emberek egy – a német lap szerint - populista kormány vezetőjeként elképzelnek. A kameráknak szánt visszafogott mosoly, példás egyetemi karrier, mindez 12 oldalas életrajzában összefoglalva. A jogászból lett politikus Whatsapp-oldalán az olasz sajtó szerint John F. Kennedy korábbi amerikai elnök fotója látható a következő idézettel:

"Minden siker azzal a döntéssel veszi kezdetét, hogy megpróbáljuk".

Conte annyira újonc a politikában, hogy még az olasz parlamentbe sem választották be. 1964. augusztus 8-án született Volturara Appula faluban a dél-olaszországi Foggia tartományban. Rómában tanult jogot, emellett bécsi, párizsi, cambridge-i és New York-i intézetekben tevékenykedett, egy fia van. Jelenleg a magánjogi professzorként oktat a firenzei egyetemen.

Az új olasz kormány még meg sem alakult, de máris megindult ellene a fenyegetéssek özöne.

Luigi di Maio az M5S elnöke

Válaszul az M5S vezetője, Luigi Di Maio kijelentette, korai az M5S-Liga kormányt kritizálni, mivel még el sem kezdte a munkáját.

Ezzel Manfred Webernek, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének kijelentéseire is utalt, aki szerint az M5S-Liga kormány a "tűzzel játszik", ha nem tartja tiszteletben az európai játékszabályokat. Luigi Di Maio úgy válaszolt, Weber játszik a tűzzel, ha nem tartja tiszteletben az olasz választók legitim kormányát. 

 

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/52948/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,Brüsszel,illegális migráció,jean-claude juncker,luigi de maio,m5s,matteo salvini,muzulmán beözönlés,olasz parlamenti választás,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
János 2018-05-27 22:09:06
Ha az olaszok is észbe kapnak megindul a várva-várt lavina, amitől a Merkel Junker, Sargentini- félér rettegnek.
Reméljük Európa felébred, ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!!!!!!!!4
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?