Blogolj!

Soros a pácban: az olaszoknál is migránsellenes kormány alakul

Szent Benedek

Mielőbb hazazavarják mind a fél millió illegális migránst. Az olasz kikötőket lezárják a migránsözönt segítő civil szervezetek, azaz a Soros-által bőkezűen támogatott szervezetek hajói előtt. Jelentősen kurtítják a menekülteknek járó támogatásokat. És mindemellett harcba indulnak Brüsszel túlhatalma, no meg Merkel gazdaságpolitikája ellen. A baloldali olasz államfő ugyanis kétnapos hezitálás után nem merte nem kinevezni olasz kormányfővé a Liga-M5S közös jelöltjét. A V4-ek és Ausztria után így immár Európa harmadik legnagyobb országában is erősen EU-szkeptikus és erősen migráns beözönlés ellenes kormányzás kezdődik.

Az olasz államfő szerdán megbízta Giuseppe Contét, az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a jobboldali Liga miniszterelnök-jelöltjét az új olasz kormány megalakításával.

A Sergio Mattarellával folytatott megbeszélése után Conte a változás kormányát ígérte Olaszországnak. Az új kabinet munkájáról szólva úgy fogalmazott, elsődlegesek lesznek az európai kihívásokra adandó válaszok.

Mattarella olasz államfő és Giuseppe Conte megbízott miniszeterelnök

Giuseppe Conte a hagyományok szerint fenntartással fogadta el a kormányalakítási megbízatást. Ez azt jelenti, hogy a következő napokban még bemutatja a miniszterek névsorát az államfőnek, ezt követően feloldja fenntartást, a miniszterekkel együtt leteszi az esküt, majd bizalmat kér a római parlament két házában. Sajtóinformációk szerint jövő szerdán kezdődhet a bizalmi szavazás. 

Az államfő és a miniszterelnök-jelölt zárt ajtók mögötti megbeszélése majdnem két órán át tartott, ami a leghosszabbnak számít az olasz kormányok történetében. 

Első sajtónyilatkozatában Giuseppe Conte kijelentette, hogy kormánya programja az M5S és a Liga közt született szerződést követi és ehhez kér majd bizalmat a parlamentben is. 

Ma valóra válhat Brüsszel, Juncker és Merkel egyik legszörnyűbb rémálma

Brüsszel és Berlin sokkban! „Az olaszok az elsők!" - szögezte le az egyik új kormánypárt vezetője, Matteo Salvini. Olyan új olasz kormány alakul, amely mindenben szembe megy a brüsszelitákkal és Merkel politikájával. Hazazavarják a fél millió illegális migránst, adósságelengedést kérnek és a brüsszeli bürokraták hatalmának csökkentéséért harcolnak.

Hangsúlyozta, hogy az államfővel Olaszország legsürgetőbb kihívásairól egyeztetett. Megjegyezte, tudatában van annak, hogy meg kell erősíteni Olaszország nemzetközi és európai pozícióját.

"A kormánynak azonnal foglalkoznia kell a folyamatban levő tárgyalásokkal az európai költségvetéstől kezdve a menedékjogon át a bankunió lezárásáig"

- mondta Giuseppe Conte. Hozzátette: az említett területeken kormánya arra törekszik majd, hogy megfelelő szövetségek kiépítésével az olasz nemzeti érdekeket védje és képviselje.

"Olaszország a kormány megalakulását és válaszokat vár. Ez a változás kormánya lesz. Én is hozzájárultam az M5S és a Liga közti kormányszerződés kidolgozásához, amely választ ad az olaszok várakozásaira"

- jelentette ki Giuseppe Conte. Hangsúlyozta, az olasz nép védőügyvédje kíván lenni. 

Az 54 éves jogász hazájában és külföldön is kevésbé ismert, eddig nem vett rész az aktívan a politikai életben. Az államfő utáni nyilatkozata volt az első alkalom, hogy az olasz sajtó és az olaszok is Giuseppe Conte hangját hallották.

Conte első beszéde

Conte megbízatásával lezárult a március 4. parlamenti választások óta tartó olaszországi kormányalakítás. Kinevezésével megkezdődik az M5S és a Liga sárga-zöld kormánya, amely precedens nélküli politikai kísérletnek számít, mivel ez az első alkalom, hogy Nyugat-Európában populista erők kerültek kormányra.

Luigi Di Maio az M5S vezetője a gazdasági vagy a munkaügyi minisztérium élére pályázik, a Ligát vezető Matteo Salvini pedig belügyminiszter akar lenni. Ez mutatja, hogy az M5S-Liga mindenekelőtt a belpolitikát, az olaszországi gazdasági és szociális reformokat, valamint a migrációs helyzet rendezését tartja központinak.

Olaszország föllázadt Soros, Juncker és a migránsok ellen!

Újabb Orbángyalázó baloldali kormány és párt bukott meg, ezúttal ráadásul az Európai Unió harmadik legnagyobb országában zavarták el a választók a migránspátyolgatókat. A vasárnapi választásokat az a Silvio Berlusconi vezette jobboldali pártszövetség nyerte, 35 százalék fölötti eredménnyel, amely nem csak a muzulmán beözönlés ügyében ért teljes mértékben egyet az orbáni politikával, hanem - választási ígéreteik szerint - több területen, például a családtámogatási politikában is követni akarják a magyar miniszterelnököt.

Az M5S-Liga a 630 fős római alsó házban 347 mandátummal bír, a 315 fős felső házban 167-tel. A Liga vezette jobbközéphez tartozó Hajrá Olaszország (FI) és az Olasz Testvérek (FdI) korábbi bejelentések szerint nem szavaznak bizalmat az M5S-Liga kormánynak.

Luigi Di Maio közösségi oldalán történelmi pillanatról beszélt, hangsúlyozva, hogy a "változás kormányával álom valósul meg". Kijelentette, hogy az új római kormánnyal a politikától eddig elhanyagolt olaszok kerülnek előtérbe. Di Maio többször is egyszerűen Giuseppének nevezte a miniszterelnök-jelöltet, és azt ígérte, ahogy feláll a kormány, azonnali intézkedések várhatók a munkahely-teremtésben. Emlékeztetett, hogy az M5S öt év alatt bejutott a római parlamentbe, majd kormányra jutott. 

Matteo Salvini úgy nyilatkozott:

"végre megkezdjük a munkát, külföldről senki ne emeljen vétót a római kormánnyal szemben, mivel az olaszok döntenek". 

Hangsúlyozta, hogy a Liga továbbra is a közgazdász Paolo Savonát akarja látni a pénzügyminiszteri poszton, akinek ismert mondása szerint az euróval a németek béklyót vertek az olaszokra. 

Giuseppe Conte szerdán este a képviselőház és a szenátus elnökével egyeztetett, csütörtökön pedig a parlamenti pártokkal folytatja a konzultációt. 

Olasz ügyészek buktatják le Sorost?

A gyilkos maffiával is megküzdő olasz ügyészek az ördögtől sem félnek. Így aztán nem tartanak Soros Györgytől és a migránspátyolgató civil szervezeteitől sem. Kimondták: az embercsempészek és a menekülteket „támogató" civil szervezetek összejátszanak. Követelik, hogy a külföldi finanszírozású civil szervezeteket világítsák át...

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/53020/pics/lead_800x600.jpg
északi liga,george soros,illegális migráció,luigi de maio,m5s,matteo salvini,muzulmán beözönlés,olasz parlamenti választás,Olaszország,soros györgy,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?