Blogolj!

Salvini keményen beleállt: a migránsokat táborokba zárják, majd hazatoloncolják

Szent Benedek

Teljesen lezárt táborokban akarja elhelyezni a kiutasítandó bevándorlókat Matteo Salvini olasz belügyminiszter, és a tengeren migránsokat civil szervezetekkel szemben szigorításra utalt Danilo Toninelli, a kormányzó Öt Csillag Mozgalom politikusa is.

Milánói pillanatkép. Reggeltől estig az utcán randalíroznak...

Matteo Salvini "kitoloncolási központokról" beszélt, és nem pontosította, hogy kizárólag az illegális bevándorlókra gondol-e.

"Az emberek nem akarják többet látni, hogy a bevándorlók reggel 8 órakor elhagyják a tábort, este tízkor térnek vissza, és napközben senki sem tudja, mit csinálnak, csak randalíroznak"

- idézte az olasz sajtó Matteo Salvinit. A Liga - a másik kormánypárt - vezetője hozzátette, hogy a párt által vezetett tartományok elnökei "alig várják", hogy zárt táborok működjenek. 

Az eddigi gyakorlat szerint Olaszországban a menedékkérők, az illegális bevándorlók és a már kiutasításra ítélt személyek egy részét is táborokban helyezték el, gyakran ugyanabban, amelyeket napközben szabadon elhagyhatnak. Másokat - főleg menedékkérelmük elbírálására váró bevándorlókat - eddig szállodákban helyezték el:

„Elfogadhatatlan, hogy semmit téve szállodákban, tévénézéssel töltsék az idejüket." 

-mondta Salvini.

Ők nem fizetővendégek a Hotelben

Salvini, aki hétfő óta belügyminiszter, elmondta, az Itáliában jogtalanul tartózkodó bevándorlók kiutasítása érdekében felül akarja vizsgálni a Tunéziával és Líbiával korábban kötött kétoldalú kitoloncolási megállapodásokat. Bejelentette, hogy a következő napokban elsőként Tunézia belügyminiszterével akar találkozni. Matteo Salvini vasárnap úgy nyilatkozott, hogy Tunézia "bűnözőket exportál" Olaszországba. 

Az olasz belügyminiszter azt is bejelentette, hogy a nyáron biztonságossá akarja tenni az olasz tengerparti strandokat a mindenféle használati cikket árusító bevándorlók kizárásával. 

Olasz sajtóértesülések szerint az új római kormány az olaszországi kikötők lezárását mérlegeli a civil szervezetek Földközi-tengeren tevékenykedő hajói előtt. Ezt már a korábbi balközép olasz kormány is be akarta vezetni, de a nemzetközi konvenciók megsértésétől tartva végül is a tavaly nyáron bevezetett magatartási kódexszel szabályozta a szervezetek munkáját. 

A migránskat mentő civilek, valójában az embercsempász bandákat segítik

Ezzel kapcsolatban Danilo Toninelli infrastrukturális miniszter, az M5S politikusa úgy nyilatkozott:

"a tengeren hatályos mentési jog mellett a biztonsághoz való jog is létezik". 

Az Il Messaggero római napilap szerint az M5S-Liga kormányt Ausztrália szigorú migrációs politikája vonzza. A kormány el akarja kerülni, hogy Dél-Olaszország hatalmas "menekülttáborrá" változzon, ezért minél gyorsabb intézkedéseken dolgozik az Afrikából induló migránsok és a migránsokat segítő civil szervezetek leállítására.

Matteo Salvini többször is "innovatív" migrációs politikáról beszélt, ez az Il Messaggero szerint ahhoz kötődhet, amit információk szerint az EU-soros elnökeként Ausztria készül bemutatni. 

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/53719/pics/lead_800x600.jpg
északi liga,illegális migráció,m5s,matteo salvini,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés,Olaszország,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?