Blogolj!

Még mindig képtelenek épelméjűen kezelni a migránsözönt a franciák

Szent Benedek

Párizsban fölszámolták a három legnagyobb sátortábort a belvárosban, de a mintegy 2000 illegális migránst nem utasították ki, hanem csak a városszéli táborokba szállították. Onnan, saját elmondásuk szerint is el fognak szökni, mert nem akarnak visszamenni a hazájukba. A többség viszont egyáltalán nem háborús menekült, így nem is lenne jogosult Franciaországban maradni. A hatóságok ennek tudatában sem toloncolták ki őket. Néhány látszatintézkedés történik, de lényegében semmi olyasmi, ami valódi föllépés lenne az illegális migránsözön ellen.

Bár már évek óta tarthatatlan állapotok uralkodnak a Párizs belvárosi migráns sátortáborokban, mindezidáig senki nem akart vagy mert lépni a felszámolás ügyében. A helyiek hiába panaszkodtak az elviselhetetlen állapotokra és a drámaian romló közbiztonságra, nem érdekelte a lakosság panasza a baloldali városvezetést és kormányt sem.

Már a Macronék is kénytelenek fellépni a franciákat zavaró migránsok ellen

A Párizsban sátorozó sokezer migráns humanitárius veszélyt jelent és nem elviselhetőek a franciák számára. A baloldali városvezetés azonban évek óta nem hajlandó fellépni az illegális és várost szennyező, veszélyeztető migránstáborok ellen, ezért most a belügyminisztérium kénytelen lépni. A francia belügyminiszter a több mint 2300 migráns párizsi sátortáborainak "rövid időn belüli" felszámolását, az emberek biztonságba helyezését és hatósági ellenőrzését ígérte.

Lépni is csak akkor léptek végre, amikor két haláleset is történt. A csatorna partján táborozó migránsok közül kettő a vízbe fulladt. Egyikük víz felszínére került bomló holtteste sokkolta a közvéleményt és a rendőrség végre lépett.

Fölszámolták a három legnagyobb tábort, ahonnan – az átvizsgálások után - összesen mintegy kétezer migránst szállítottak el a város szélén fölállított ideiglenes központokba, jobbára sporttelepekre. A vizsgálatok során kiderült, hogy a döntő többség semmilyen jogcímen nem tartózkodhatna Franciaországban. Egyrészt nem háborús menekültek, hanem jobb megélhetés miatt szöktek be illegálisan az országba. Nagy részük ráadásul menekültkérelmet sem nyújtott be, tudván, hogy azt el kell utasítsák. Egy kisebb részük Európa más országában, jellemzően Olaszországban kért menedékjogot, de onnan tovább szöktek Párizsba, ezért ki kellene utasítani őket. Mindezek tudatában a francia hatóságok nem toloncolták ki őket, hanem olyan nyílt táborokban helyezték el, ahonnan jó néhányan már az első napon végleg elszöktek…

Ez a kétezer migráns csak a jéghegy csúcsa, Franciaország minden nagyobb városában vannak illegális migránstelepek, amelyeken tízezrével élnek olyan migránsok, akik nem semmi joguk nem lenne az Európai Unió területén tartózkodniuk. A francia hatóságok azonban az ilyen látszatintézkedésektől eltekintve, semmit sem tesznek a helyzet rendezésére…

A MAI PÁRIZS

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. "We went there not so long ago, just go for the weekend. We bribed the price of tickets, unusually low, but we were not in Paris for more than 10 years.

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/53773/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,illegális migráció,migránsbűnözés,muzulmán beözönlés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?