Blogolj!

A szlovák lakosság elsöprő többsége sem kér a menekültekből

Szent Benedek

Egy felmérés szerint Szlovákiában a megkérdezettek közel kétharmada nem ért egyet azzal, hogy az állam segítse az országba érkezett menekülteket.

A felmérést idén áprilisban, több mint ezer ember megkérdezésével készítették. A széles körű felmérésben azt vizsgálták, hogy milyen elvárásai vannak a lakosságnak az állammal szemben. A kérdések döntő többsége a rendszerváltoztatás előtti időszak és a jelen viszonyai közötti különbségekre összpontosított.

A válaszokból kiderült, hogy a résztvevők többsége a piaci megoldásokkal szemben az erős szerepet vállaló államot részesíti előnyben. A 21 felvetést tartalmazó közvélemény-kutatás során a válaszadók legnagyobb hányada az egészség- és az oktatásügy, illetve a munkaadó-munkavállaló viszonyrendszerben tartotta fontosnak az állam erőteljes szerepvállalását.

A felmérésben egyetlen olyan felvetés volt, amellyel a válaszadók többsége nem értett egyet. Ez arra vonatkozott, hogy segítenie kell-e az államnak az országba érkező menekülteknek. Az állam ilyen jellegű segítségnyújtásával a megkérdezettek 63 százaléka nem értett egyet.

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/54815/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés,szlovákia,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?