Blogolj!

Hiteles? Döbbenetes, hogy mekkorát változott Juncker migránsügyben!


A migránspátyolgató Soros-ügynök Juncker, ma már a határvédelem fontosságáról papol és azt mondja, hogy sok, a migránsok okozta problémát meg lehetett volna előzni, ha már korábban létezett volna a szigorú védelem az unió határain.

Az Európai Bizottság szeptemberben bemutatja a külső határellenőrzés fokozását célzó, mások mellett Ausztria javaslata alapján készült tervezetét - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Bécsben, Sebastian Kurz osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Juncker, aki az uniós biztosokkal az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Ausztria programjáról első alkalommal egyeztetett, a külső határok védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet, amelynek korábbi szigorítása esetén Európának ma számos problémával nem kellene szembenéznie.

Kiemelte, az őszre elkészülő tervezet igazi, hatékony határrendészet felállítását tartalmazza, az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) hatáskörének kibővítése által. Elképzelések szerint emellett az ügynökség állományát az unió 2020-ra 10 ezer főre fejleszti.

A dublini szabályozással kapcsolatban elmondta, ha nem sikerül a rendelet reformja, Európa újabb, súlyosabb problémákkal találhatja szemben magát, amely a tagországok közötti feszültséget erősítheti.

Sebastian Kurz a sajtótájékoztatón reményét fejezte ki, hogy a szeptember végére Salzburgba tervezett informális uniós csúcstalálkozón a tagországok vezetői elfogadhatják a Frontex valódi ügynökséggé való átalakításáról szóló javaslatot.

Mint elmondta:

„A migrációs kérdésben a tagországoknak eltérő álláspontjuk van, nehéz megmondani, melyik téved, melyiknek van igaza. Bizonyos azonban, hogy migrációs politikáról való vélekedés, és a migrációt érintő gondolkodásmód megváltoztatására van szükség, Európa ugyanis rossz úton haladt a bevándorlási nyomás megoldására 2015-ben kialakított migrációs politikájával!”

Az osztrák kancellár elmondta azt is, hogy a hat hónapos uniós elnökség ideje alatt Ausztria több mint 200 kérdésben folytat majd egyeztetést, amelyek között a 2020 utáni hosszú távú uniós költségvetésnek, a nyugat-balkáni országok uniós integrációjának, valamint az európai biztonság, védelem és a migráció kezelésének kérdését emelte ki:

"Védelmező Európára van szükség, amely biztonságot nyújt, stabilitást és békét szavatol polgárai számára"

- hangoztatta, hozzátéve, hogy ehhez nagyfokú együttműködésre van szükség a tagállamokkal az unió külső határaink hatékony védelme érdekében.

2
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/55291/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Brüsszel,illegális migráció,jean-claude juncker,kötelező betelepítési kvóta,sebastian kurz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2018-07-07 19:09:45
Az utóbbi időben az EU-véleményformálók szerint meg kell erősíteni a külső határvédelemet, azaz a Frontexet, s erre súlyos milliárdokat áldoznak az EU-büdzséből.
Ezzel csak egy hiba van: a Frontex ugyanúgy szállítja a migránsokat Európába, mint az ngo-s hajók.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-07 16:12:11
Ez a szánalmas, senki által meg nem választott EU-s "félvezető" mára már tökéletesen pocsolya részegre itta magát, így azt sem tudja, hogy mikor mit beszél.
Az általa különböző időszakokban, napszakokban tett megnyilatkozásokban logikát felfedezni egyszerűen képtelenség !!!
Erre a - jelek szerint - ő maga sem képes már !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?