Blogolj!

Salvini és az olaszok egyre keményebbek az illegális migránsok ügyében


Egy migránsokat a tengeren mentő olasz felségjelzésű hajótól is megtagadta az olaszországi kikötést kedden Matteo Salvini olasz belügyminiszter. Korábban már a külföldi nem kormányzati szervezetek  és a földközi-tengeri katonai műveletek hadihajóinak is megtiltotta, hogy migránsokat vigyenek Olaszországba. 

Salvini nemet mondott az olasz felségjelzésű, Vos Thalassa nevű hajó kikötésére, fedélzetén 60 migránssal. A csoportot később az olasz parti őrség hajója vette a fedélzetére, de a belügyminiszter bejelentette, hogy a migránsok így sem érhetnek partra Olaszországban. A következő órákban derül ki, hogy az olasz hatóságok mit kezdenek a migránscsoporttal. Olasz hatósági források szerint a migránsokat azért helyezték át az olasz parti őrség hajójára, mivel "magatartásukkal veszélyeztették" a Vos Thalassa legénységének biztonságát. 

A Vos Thalassa egy olasz magánvállalat teherszállító hajója, amely egy földközi-tengeri francia kőolaj-fúrótorony logisztikai és biztonsági támogatását végzi. A hajó líbiai vizeken vette a fedélzetére a migránsokat. Az olasz belügyminiszter szerint a Vos Thalassa helytelenül járt el, mivel a mentést a már a helyszínre tartó líbiai parti őrségre kellett volna hagynia. 

Salvini első migrációs intézkedése a római belügyi tárca élén az NGO-mentőhajók kitiltása volt az olaszországi kikötőkből. A római Liga kormánypárt politikusa arra hivatkozott, hogy nem Olaszországban bejegyzett külföldi szervezetek külföldi felségjelzésű hajóiról van szó, amelyek ezért Máltára, Spanyolországba és Franciaország kikötőibe is vihetik a migránsok csoportjait. Salvini szerint az NGO-k akaratlanul vagy szándékosan az embercsempészek "cinkosaivá" válnak a migránsok fedélzetre vételével. 

Salvini vasárnap bejelentette, hogy a földközi-tengeri nemzetközi katonai műveletek hajóit is ki akarja tiltani az olaszországi kikötőkből, miután az Eunavfor Med egyik hajója a tengeren megmentett 106 migránst a szicíliai Messina kikötőjében tett partra. A római védelmi tárca jelezte, hogy a kérdés nem a belügyminiszter hatáskörébe tartozik. Luigi Di Maio az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányának miniszterelnök-helyettese azonban közölte, hogy támogatja Salvini tervét, és Róma készen áll újratárgyalni a földközi-tengeri európai missziók szabályait.

 

2
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/55441/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,matteo salvini,muzulmán beözönlés,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-12 19:36:55
Migránsok nélküli Európát !!!!!!
Világos ?!
Válaszolok
Ida
Ida 2018-07-11 15:08:20
Salvini az nagyon józan valóban és határozott, de az öt csillagosok beengednék ezeket a migránsokat is, holott zendülést követtek el. Azóta kiderült, hogy a Vos Thalassa hajót maguk a líbiaiak kérték meg a mentésre, és már készült is a líbiai parti őrség hajójára vinni a migránsokat, amikor azok fellázadtak, és megszerezték a hajó felett a hatalmat. Ekkor átvette őket az olasz parti őrség hajója, a Diciotti, a Vos Thalassa legénysége védelme érdekében. Így Salvini most az állami hajót nem engedi be olasz kikötőbe, amíg nem biztosítják számára azt, hogy a zendülő migránsok mind börtönbe kerülnek, és kitoloncolják őket. Az öt csillagosok egyelőre csak két migránst akarnak felelősségre vonni. Bármelyik pillanatban borulhat az olasz kormány, mivel az öt csillagosok egy része migrációpárti. De ez nem érné meg nekik jelenleg, mert a jobboldal nyerné az új választásokat. Így marad ez a mindennapos huzavona Salvinivel és a ligásokkal egyelőre.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?