Blogolj!

Már az ENSZ is kénytelen beismerni: ezek nem háborús menekültek…


Igencsak nagy elmozdulás ez a korábbi - mindenki menekült, mindenkit be kell fogadni - állásponthoz képest. Ugyanakkor sajnos még mindig csak a migránosok számítanak, az európai ember nem. Aki pedig ki meri mondani az igazságot az veszélyes és rasszista. Szerintük.

A Földközi-tengeren az Európai Unió felé igyekvő embereknek csak egy része menekült, ezért az EU tagállamainak képessé kell válniuk arra, hogy "gyorsan hazaküldjék" mindazokat, akiket nem illet meg a menedékjog.

Ezt hangsúlyozta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának vezetője egy német interjúban.

Filippo Grandi a Bild című lapnak adott interjúban kiemelte, hogy az érkezők közül sokan nem menekültek, és azért akarnak bejutni az EU-ba, hogy munkát szerezzenek és jobban éljenek:

"Azért jönnek, mert a világnak van egy gazdag és egy szegény része, a gondot pedig az okozza, hogy a menekültek és a hazájukat gazdasági okok miatt elhagyó emberek együtt érkeznek, a két áramlat összekapcsolódik, és a nyilvánosságban folytatott viták egyre hevesebbek, mert nem válik világossá ez a különbség."

Az EU-s országoknak a menedékjogi visszaélések megakadályozásáért törekedniük kell arra, hogy a menedékjogi kérelmek elbírálása alapos és gyors legyen,

„a védelemre nem szoruló embereket pedig - természetesen emberségesen - de gyorsan vissza kell juttatni a hazájukba.”

Ehhez azonban megállapodásokat kell kötni azokkal az országokkal, amelyekből a védelemre nem szoruló emberek származnak, ami nagy feladat az EU-s tagállamoknak, és a UNHCR nem tudja megoldani helyettük - fejtette ki az ENSZ menekültügyi főbiztosa.

Az olasz diplomata Matteo Salvini olasz belügyminiszter tevékenységével kapcsolatban kiemelte, hogy a Liga nevű párt vezetőjének igaza van abban, hogy "nem volt fair Olaszországot éveken keresztül magára hagyni" a menekültügyi problémákkal, és az is igaz, hogy a Földközi-tengeren az EU felé irányuló migrációt hatékonyabban kell kezelni és "a menekülteket jobban szét kell osztani az EU-ban".

"Azonban mélységesen helytelen arról beszélni, hogy invázió zajlik Európa ellen, és olyan földrész vagyunk, amelyet megszállnak emberek, akik azért jönnek, hogy kihasználjanak minket"

- tette hozzá Filippo Grandi.

Mint mondta, az ilyen kijelentések "rendkívül veszélyesek is, mert ez a fajta nyelv megbélyegzi a menekülteket, a migránsokat és másokat, és legitimációt és támogatást ad a rasszizmusról, a gyűlöletről és az idegenellenességről folytatott diskurzus egy olyan formájának, amely mélységesen ellentétes az európai értékekkel, amelyekben valamennyien hiszünk".

A UNHCR vezetője a Bild hírportálján ismertetett interjúban a többi között arról is szólt, hogy szerinte nincs menekültügyi, migrációs "szükséghelyzet" Európában. "Éppen most érkeztem vissza Bangladesből, ahol egymillió menekült él a legrosszabb körülmények között. Ott tényleg van szükséghelyzet, Európában viszont nincsen" - mondta Filippo Grandi.

 

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/57057/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,ensz,illegális migráció,matteo salvini,menekültügyi főbiztosság,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-17 14:31:10
Az ENSZ nevezetű gittegylet tehát feltalálta a kanálban a mélyedést !!!
Amit ők most bőszen hangoztatnak, azzal már több, mint három éve minden józanul gondolkodó, normális (tehát nem kommunista) ember tökéletesen tisztában van.
Az már csak hab a tortán, hogy a migránsok következetesen eldobálják az összes hivatalos okmányaikat, tehát a visszatoloncolás szinte teljes mértékben lehetetlen.
Ugyanis - nyilván - azt sem tudja már senki: ki fia-borja az, akit vissza akarnak küldeni.
Az un. visszafogadó ország tehát nem is akar hallani a léhűtők visszafogadásáról, mondván, hogy nem is az ő emberük.
Na, a kígyó itt harapta meg a saját farkát !!!
Megint vissza kell kanyarodni oda, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrnak ismét igaza volt (van), miszerint be sem kellett volna engedni Európába ezeket a senkiháziakat !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?