Blogolj!

Politikai atombombát dobtak Junckerékre: Salvini bejelentette, hogy Orbánnal együtt dolgoznak

Szent Benedek

Az Európába tartó illegális bevándorlókat vissza kell tudni szállítani, Orbán Viktorral a megoldást tanulmányozzuk - jelentette ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapban pénteken. 

Matteo Salvini az interjúban elmondta, a következő napokban személyesen készül találkozni a magyar miniszterelnökkel Milánóban.

"Orbánnal találkozom a szabályok megváltoztatása érdekében"

- nyilatkozta Salvini a migrációs politikára utalva. 

Az olasz belügyminiszter a szicíliai Catania kikötőjében partraszállásra váró bevándorlókról nyilatkozva hangsúlyozta, nem ejtették túszul ezeket az embereket. 

"Az olaszok túszai a migránsoknak és Európának túl régóta, de ezzel a kormánnyal nem lesznek tovább, véget ér egy korszak"

Megjegyezte, a római kormányt "irritálja", hogy az EU többszörös felszólításra sem talál megoldást a helyzetre, vagyis nem osztja szét az érkezőket a tagllamok között. Salvini kiemelte, hogy korábban az EU 35 ezer menedékkérő áthelyezését ígérte a római kormánynak, ehhez képest eddig 12 ezer embert vettek át. 

Matteo Salvini azt üzente, az EU "elfelejtheti", hogy a következő uniós költségvetési csomagot a tagállamok egyhangúlag elfogadják. 

"A nem-kormányzati szervezetekkel szemben sikerrel felléptünk, most az EU-t kell kényszerítenünk, hogy vállalja a rá eső részt"

- mondta a római belügyi tárca vezetője. Hozzátette:

„Olaszország évi 6 milliárd eurót fizet be a közös európai kasszákba, de ezért cserébe csak problémáink vannak a halászat, mezőgazdaság, idegenforgalom, kereskedelem, bankok terén". 

Matteo Salvini kijelentette:

„jelenleg nem szállíthatjuk vissza a migránsokat, de az egyezményeket és konvenciókat meg lehet változtatni". 

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/57398/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,jean-claude juncker,matteo salvini,muzulmán beözönlés,Olaszország,orbán viktor,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?