Blogolj!

Itália a polgárháború felé sodródik? Salvinit le akarják tartóztatni!

Szent Benedek

Matteo Salvini, olasz belügyminiszter a Soros-hálózat által szervezett hazai és nemzetközi nyomás ellenére is rendíthetetlenül kitart álláspontja mellett, hogy egyetlen további migránst sem enged Itália földjére lépni. A migránspárti erők már odáig züllöttek, hogy börtönnel fenyegetik az olasz belügyminisztert. Salvini azonban nem fél tőlük, visszavágva közölte, hogy az olasz nép többsége őt és politikáját támogatja.

Azolaszok többsége Salvini mögött áll...

Az egyre hevesebb migránsvita középpontjában ismét egy migránsokkal teli hajó áll. Az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója múlt csütörtökön vette a 177 fős migránscsoportot fedélzetre. Danilo Toninelli infrastrukturális és közlekedési miniszter, M5S-politikus hétfőn engedélyezte, hogy a Diciotti Catania kikötőjében megálljon. Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga politikusa viszont nemet mondott arra, hogy a migránsok olasz területre lépjenek. A belügyminiszter szerda este csak 27 felnőtt kíséret nélküli kis- és fiatalkorúnak engedélyezte, hogy leszállhassanak a hajóról. Így 150-en maradtak a Diciottin. Sajtóértesülések szerint többségében fiatal eritreai férfiakról van szó. 

A Diciottit csütörtökön ívóvízzel és élelmiszerrel látták el. Ez arra utal, hogy a migránsok továbbra is a hajón maradnak. A hajóról készített felvételek szerint a migránsok a fedélzeten imádkoznak, ruhájukat mossák. Eddig csak Luigi Patronaggio a szicíliai Agrigento ügyésze léphetett a hajóra. A sajtónak nyilatkozva "borzalmasnak" nevezte a Diciottin uralkodó állapotokat, elmondta, hogy a migránsok többsége rühes. 

Az ügyész nem zárta ki, hogy vizsgálatot indíthat a személyi szabadság korlátozása miatt ismeretlen személyekkel szemben. Matteo Salvini erre úgy reagált, indítsanak nyugodtan vele szemben vizsgálatot, tartóztassák le, a politikáját támogató olaszok úgyis mellette állnak. Több olasz és nemzetközi humanitárius szervezet, katolikus intézmények és jogászok a nemzetközi konvenciók megsértésével vádolták az olasz belügyminisztert.  

Az ll Giornale olasz jobbközép napilap csütörtöki elsőoldalas címe szerint:

„Salvinit le akarják tartóztatni!”

A La Stampának nyilatkozó Armando Spataro ügyész úgy vélte, a belügyminiszter nem tilthatja meg emberek partraszállását, a "politikusnak a jog területén is példát kell mutatnia" - mondta Spataro. 
    

 

 

https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/57378/pics/lead_800x600.jpg
illegális migráció,matteo salvini,muzulmán beözönlés,Olaszország,polgárháború
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?