Blogolj!

Soros sokkot kap! Megdöbbentően épeszű javaslat Brüsszelből!


Mondjuk pár éve még, ugyanezekért a javaslatokért Orbán Viktort hörögve lenácizta az európai balliberális politikai és médiaelit.

Sokkoló adat: 2017-ben a kiutasítottak alig egy harmadát sikerült valóban kitoloncolni Európából...

Egységesítené és szigorítaná az elutasított menedékkérők kitoloncolását szabályozó előírásokat az Európai Bizottság!

A reformterv alapján a Frontex európai uniós határ- és partvédelmi szervezet felfegyverzett egységei az EU-tagállamok nemzeti hatáskörén átlépve hajthatnának végre műveleteket, és a közösséghez nem tartozó országokban is elláthatnának határőrizeti feladatokat - írta a Die Welt című német lap hétfőn.

A brüsszeli bizottság még nem nyilvános javaslata szerint a Frontex létszámát 1500-ról 10 ezerre, költségvetését pedig csaknem háromszorosára, 35 milliárd euróra kell növelni a következő, 2021-2027-es EU-s költségvetési ciklusban.

Brüsszel kiemelten foglalkozik az elutasított menedékkérők kitoloncolásának kérdésével, mert 2017-ben az elutasított és jogerősen távozásra kötelezett menedékkérők csupán 36,6 százalékát juttatták vissza hazájába. Javaslata szerint a hazatoloncolások számának és hatékonyságának növeléséért erősíteni kell a Frontex szerepét, fel kell hatalmazni arra, hogy eljárási szabályokat írjon elő a tagállamoknak, és akár az adott tagállam kormányának beleegyezése nélkül bevesse úgynevezett kitoloncolási egységeit. 

A reformterv a szabályok jelentős szigorítását is előirányozza, tartalmazza a többi között, hogy az EU valamennyi tagállamában legkevesebb három hónapra kitoloncolási őrizetbe lehet venni az elutasított menedékkérőket, a kitoloncolásról rendelkező menekültügyi hatósági határozat elleni jogorvoslat határidejét pedig öt napra kell csökkenteni. 

A Frontexet a személyzet létszámának növelésével együtt fel kell szerelni fegyverekkel, repülőgépekkel és egyéb járművekkel - áll a brüsszeli javaslatban, amely szerint a megerősített EU-s szervezet bármelyik tagállamban átvehet határigazgatási feladatokat az adott ország kormányának beleegyezése nélkül is.

A Die Welt kiemelte: a korábban megismert bizottsági elképzelésekhez képest új elem, hogy a Frontex az EU-n kívül, úgynevezett harmadik országokban is tevékenykedhetne, az elutasított menedékkérők hazajuttatása mellett az adott ország beleegyezésével határvédelmi műveletekben is részt vehetne.

2
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/58230/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,frontex,illegális migráció,kitoloncolás,orbán viktor,Változó Európa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Lajos77 2018-09-11 13:16:55
Szóval nekem van egy elképzelésem egy ideális állapotról. Azt én megértem, hogy a nyugat európai multiknak olcsó munkaerő kell, meg egy kicsit le akarják törni a béreket is tőlünk nyugatabbra, erre ideálisak lennének a migránsok. Én a következő képen szervezném. Az adott ország munkaügyi központja (Németország, Franciaország, Svédország …. stb.) szépen összegyűjti az adatokat, hogy mennyi munkásra van szüksége. Valahol az Unió területén kívül fenntart egy központot (nem tábort!), ahol a bevándorló jelöltek jelentkezni tudnak, papírjaikkal együtt (csak megjegyzem ezek akár konzulátusokon is működhetnek) jelentkeznek. Ott átvilágítják Őket majd ideiglenes úti okmányokat kapnak, és annak a cégnek a próbaidőre vonatkozó munkavállalói szerződését ahová kiközvetítik. Minden nap, héten, hónapban, az igényektől függően, külön vonat, busz, repülő szállítja a célországba, nincs veszélyes több ezer kilométeres utazás, nincsennek gazdagodó embercsempészek. Amikor megérkezik, kap egy ideiglenes szállást, ami a próbaidő befejeztéig tart, amennyiben a próbaidő sikeres, közben részletesen átvilágították, és az is rendben van akkor maradhat, utána jöhet a családegyesítés. A határt meg hermetikusan le kell zárni, ha kell tűzparanccsal. Amelyik ország nem kér migránst, azt meg hagyják békén.
Ez a megoldás szolidárisabb, igazságosabb és legfőként emberségesebb lenne. Következménye lenne, hogy nem gazdagodnának az embercsempész bandák, nem lenne migránsbűnözés. A beözönlő migránsok nem képeznék a helyi szervezett bűnözés humán erőforrás utánpótlását. Mindenki boldog lenne, lehetne. A harmadik világ országaiban is ösztönözné a tanulást, mert nyilván azok kapnának beutazási engedélyt akik rendelkeznek valamilyen végzetséggel, természetesen ide értendő az alap és középfokú képzést is.
Na ez az én véleménye, lehetne ezt jól is csinálni, ha ez lenne az érdek. Európa ebben a formában csak saját magát teszi tönkre.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-09-10 18:39:12
Minden terv (törvény) pontosan annyit ér, amennyi megvalósul belőle.
Egyelőre csak bizakodni van módunk, hátha tényleg születik valami értelmes megoldás Brüsszelben is.
Eddig kizárólag csak a marhaságaikkal "kápráztattak" el bennünket !!!
Sajnos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?