Blogolj!

Még mindig a kötelező kvótát erőltetik Brüsszelből...


Megállapodásra szólította fel az Európai Unió kormány-, illetve államfőit a menedékkérők elosztásának ügyében Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke.

Az olasz konzervatív politikus a kormány-, illetve államfőket összefogó Európai Tanács nem hivatalos salzburgi tanácskozása elé időzített nyilatkozatában kiemelte:

„az EU-nak egy automatikus és kötelező rendszerre van szüksége a menedékkérők valamennyi tagországra vonatkozó, méltányos elosztásáról. Felszólítom az összes EU-s állam- és kormányfőt, hogy ebben a kérdésben késedelem nélkül jussanak megállapodásra Salzburgban"

- mondta az EP elnöke a Die Welt című lapnak, hozzátéve, hogy az elosztás körüli viták elhúzódásával túl sok lehetőséget szalasztottak el.

Aláhúzta, hogy erősíti a populizmust és a veszélyes megosztottságot idéz elő a közösségben az EU-s menekültügyi reform "leállása", amely egyes tagállamok miatt következett. Hangsúlyozta, hogy a menekültügy közösségen belüli szabályozásának átalakítása mellett a menekülésre késztető okok felszámolásáért is küzdeni kell:

Ezért megismétlem azt a követelést, hogy állítsunk össze egy Marshall-tervet Afrikának"

- mondta az EP elnöke. Afrikához az afrikaiak helyzetébe belehelyezkedve, "az afrikaiak szemén keresztül" kell viszonyulni, és főleg azért kell tenni, hogy a fiatalok a hazájukban boldogulhassanak - fejtette ki Antonio Tajani.

Az Európai Unió kétnapos nem hivatalos csúcstalálkozót kezd szerdán Salzburgban. A tagállami vezetők úgynevezett informális megbeszélésre gyűlnek össze az ausztriai városban, vagyis nem hoznak hivatalos döntéseket. A legfontosabb témák az EU-s külső határ igazgatásának ügye és Nagy-Britannia kilépése az EU-ból (Brexit)

1
https://windofchange.blogstar.hu/./pages/windofchange/contents/blog/58699/pics/lead_800x600.jpg
antonio tajani,Brüsszel,európai parlament,európai unió,illegális migráció,kötelező betelepítési kvóta,muzulmán beözönlés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-20 10:03:15
Csak egy jó tanács ennek az eszement Tajaninak:
Ne erőlködj annyit ezzel a kötelező kvótával, mert még a végén betojsz !!!!!
Ha eddig nem lett volna világos, akkor csak neked mondom:
Sem a magyarok, sem a lengyelek (csehek, szlovákok) ezt soha a büdös életben nem fogják megszavazni.
Akkor mi a frászt akarsz, hülye gyerek ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?